Jeugdverenigingen

Vele duizenden kinderen en jongeren trekken elke zomer met de jeugdbeweging op kamp, anderen brengen dan weer prachtige dagen door op het speelplein of de jongerenwerking.

Roel Truyers, gewezen IMAGO-verantwoordelijke - Hechtel

Deze jeugdverenigingen hebben tijdens de zomervakantie negatieve publiciteit gekregen: scoutsongeval in de Ardennen, verdrinkingen in de Noordzee en de Filippijnen, de zogenaamde 'seks'-spelletjes van de Chiro, de NMBS-toestanden van vakantiewerking Imago,

En toch is het fantastisch te zien hoe jonge mensen zich belangeloos inzetten om van de vakantie iets goeds te maken. Voor hen is spelen met kinderen nog geen job, maar een vrijwillige en bewuste keuze. Spelen met kinderen als stille oppositie tegen de harde dooddoeners van onze maatschappij.

Bij de jeugdbeweging ben je niet alleen, worden relaties met anderen belangrijker en is de liefde van een kind je veel waard.

Een welgemeende proficiat aan al deze (hoofd)monitoren die in deze golfslag van hun leven helemaal daar zijn ... volhardend (met een jong en 'vol' hart).

Een woord van dank aan al de jeugdbewegingen die zich niet laten opsluiten in voorgeprogrammeerde toekomstmogelijkheden, maar blijven geloven in zichzelf, in de verkenning van mens en wereld.

Meer over Lanaken