Komkommertijd

'Hondjes omgekomen bij brand in Zuid-Frankrijk (HBvL 31/07/03). Ik ben al meer dan 50 jaar lezer van de krant en wil niet boudweg wat kritek spuien. Ik wil me ook niet moeien met de inhoud van de krant, die moet internationaal, nationaal, regionaal en lokaal zijn. Daar zijn vakbekwame mensen voor in dienst. En de lay-out is ook mijn domein niet, want daar zijn dezelfde vakbekwame mensen voor aangetrokken.

Een ontgoochelde Albert Achten - Hamont-Achel

Dat er op die bewuste dag op de voorpagina een opvallend artikel verschijnt ter nagedachtenis van koning Boudewijn, vind ik niet meer dan normaal. Die man verdient dat en heel wat Belgen zullen best blij zijn met dat artikel.

Dat er echter op diezelfde frontpagina een artikel verschijnt dat qua grootte bijna niet moet onderdoen voor dat van onze overleden koning, kan er bij mij moeilijk in. Dat het artikel dan ook nog vergezeld moet worden van een foto met de verbrande resten van die twee hondjes, is voor mij helemaal onbegrijpelijk.

Nu wil en kan ik best geloven dat de eigenaars erg getroffen zijn door het verlies van die twee beestjes en dan vooral door de manier waarop, maar dat kan voor een krant met standing toch geen nieuws zijn voor de eerste bladzijde. Of is het dan toch nog komkommertijd?

En dat dit artikel op blz. 28 dan nog eens een ruimte toebedeeld krijgt van bijna 30 cm op 30, met bijna een identieke foto, ook nog wat groter, is voor mij van het goede teveel.

Als dit nou de eerste keer geweest zou zijn, had ik hoogstwaarschijnlijk nog niet gereageerd, maar dit verschijnsel is me de laatste maanden al enkele keren opgevallen. Waarschijnlijk deed uw krant dat vroeger niet of veel minder in het oog springend.

Een foutje zien vaste lezers graag door de vingers. Wie zonder zonde is.... Maar als mijn vertrouwde Belang van Limburg zulke futiliteiten gaat opkloppen tot wereldnieuws ga ik er straks, als de abonnementen vernieuwd moeten worden, toch dubbel en dik over nadenken of dat nog de moeite waard is.