Hasselts Accordeon duo jubileert

Print
Hasselts Accordeon duo jubileert

Hasselts Accordeon duo jubileert

Hasselt -

Namens het stadsbestuur nodigde schepen van cultuur Karolien Mondelaers zaterdag het gekende tweetal Guido Tournelle en Gert Huber uit op het stadhuis. Gert en Guido vormen al 25 jaar het Hasselts Accordeon duo. Tijd om hen in de bloemen te zetten, vond ze.

Wat in 1985 begon als een gelegenheidsoptreden is vandaag uitgegroeid tot een overbekende attractie. De Jeneverfeesten, kerstmarkten, Dwars door Hasselt zijn slechts enkele voorbeelden. Vandaag spelen de twee accordeonisten voor allerlei stadsevenementen. Maar ook op meer intieme feestjes zijn ze veel gevraagd.

Hun optredens beperken zich ook niet langer tot Hasselt. Zelfs niet tot ons land, want ook in Duitsland en Zweden worden ze ruim gewaardeerd en toonden ze op hun manier waar Hasselt ligt.

Voor al deze verdiensten dankte schepen Mondelaers beide muzikanten voor hun inzet gedurende de voorbije 25 jaren en ze hoopte dat er nog minstens zoveel bij gaan komen. Gert en Guido toonden hun kunnen en speelden Tijuana Taxi en Chante encore dans la nuit. Waarna - zoals het nu eenmaal hoort in de stad van de smaak - het glas werd geheven.

Op de foto: Lieve Pollet, Guido Tournelle, Gert Huber en Karolien Mondelaers

Chretien Paesen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio