Vlaamse regering en top Ford Europa tekenen akkoorden

Print
Vlaamse regering en top Ford Europa tekenen akkoorden

Vlaamse regering en top Ford Europa tekenen akkoorden

Dinsdag worden in Genk de handtekeningen geplaatst die de toekomst van de plaatselijke Ford-fabriek moeten veiligstellen. Drie Vlaamse ministers en de top van Ford Europa zullen de moeizaam bereikte akkoorden dan finaliseren.

Dinsdag 30 november 2010 is een mijlpaal in de geschiedenis van Ford Genk en de Ford Lommel Proving Ground, aangezien de Europese Ford-directie dan naar Genk komt om de afspraken over de toekomst van Ford in Limburg vast te leggen.

Daartoe zullen ze een overeenkomst tekenen met de Vlaamse regering, die wordt vertegenwoordigd door minister-president Kris Peeters en de Limburgse ministers Ingrid Lieten en Jo Vandeurzen. Voor Ford zal het raamakkoord dat was bereikt op 28 september 2010, getekend worden door Stephen Odell (Chairman & CEO), Stuart Rowley (CFO), Nick Caton (VP HR), Ken Macfarlane (VP Manufacturing) en Michael Flewitt (Director Manufacturing). In grote lijnen houdt het akkoord in dat in ruil voor werkzekerheid tot 2020 er zowat 12 procent op de kosten zal bespaard worden. Ford belooft 3 nieuwe modellen aan de Genkse vestiging toe te wijzen. De werknemers stellen daartegenover dat ze akkoord gaan met een uitstel van loonsverhoging ten bedrage van 2,5 procent.