Een bewogen week

Print
Lanaken -

Woensdag (1): Zoals het klokje in Leuven tikt, tikt het nergens

Feest in Leuven. Twee vriendinnen zijn jarig dus dat moet gevierd worden! Samen met Jolie ben ik naar Leuven gereden om morgen de roadtrip verder te zetten naar Oostende. Eerst een gezellige drink in de oude vertrouwde kotkeuken van vroeger en dan de beuk erin! Wat heb ik dit toch gemist, gezellig met zijn allen in de keuken zitten. We zijn begonnen in de Rector en met veel leut en plezier beland in de karaokebar waar we de pannen van het dak gekweeld hebben.

Donderdag (2): Gejaagd door de wind
De ochtend is te vroeg gekomen. Moe, maar met een voldaan gevoel over gisteren maken we ons klaar om onze weg naar zee te vervolgen. Mijn familie wacht ons op in het centrum van Oostende. Shoppen, lunchen, gezelligheid en nog zo veel meer. De wandeling terug naar het hotel was een serieuze strijd tegen de wind. Wat wervelt de wind hevig vandaag! Heerlijk, zo’n dagje goed uitwaaien aan onze Belgische kust…

Vrijdag (3): Van het kastje naar de muur
Wat een uitdaging, een verkeerd aangekochte adapter proberen te ruilen. Ik probeer het eerst bij de infobalie waar ze mij, na enige tijd wachten, doorsturen naar de dienst service na verkoop. De mevrouw aan de infobalie vindt haar persoonlijk telefoongesprek duidelijk belangrijker dan haar klanten te helpen. De jongeheer bij service na verkoop is heel vriendelijk en verwijst me, met een tegoedbon, terug door naar de infobalie. Na daar weer een poosje te wachten verwijst de mevrouw me door naar een verkoper. Hij heeft het zeer moeilijk met het begrip “adapter”. Dan maar een andere verkoper aanspreken. Godzijdank, eindelijk iemand die een einde maakt aan deze lijdensweg!

Zaterdag (4): De boog kan niet altijd gespannen staan
Uitslapen! Vandaag houd ik mij aan het motto: niets moet, alles mag. Ik concentreer mij voornamelijk op het niets moet-gedeelte. Verbazingwekkend hoe een dag gevuld met film kijken voorbij vliegt. ’s Avonds besluit ik toch nog een stapje in de wereld te zetten.

Zondag (5): Gezelligheid kent geen tijd
Pieter Paulissen, de jongste telg van de familie, wordt vandaag gedoopt. Hij ondergaat deze gebeurtenis zonder al te veel tegenstribbelen. Door deze vreugdevolle aangelegenheid komt de gehele familie nog eens samen. Iedereen heeft het zo druk met bij babbelen, de uren vliegen onmerkbaar voorbij. We spreken af voor een grote reünie in januari.

Maandag (6): Arbeid verwarmt, luiheid verarmt
Vandaag is het werken geblazen. Eindelijk zijn de bazen terug van hun welverdiende verlof. In deze zaak werken is aangenaam, anders als op andere plaatsen. Elke maandagavond komen ongeveer dezelfde gasten. Dit zorgt voor een heel gemoedelijke en leuke sfeer. Bijna alle gasten kennen elkaar en praten een beetje bij tijdens een delicieus diner. Stuk voor stuk zijn het hele amusante en aardige mensen.

Dinsdag (7): Waar een wil is, is een weg
Spijtig dat het openbaar vervoer deze weg soms bemoeilijkt. Deze middag moet ik naar een casting in Brussel voor het autosalon 2011 bij Mercedes-Benz. Gespannen vertrek ik vanuit Hasselt met de trein richting Brussel-Noord. Het begint al goed: 13 minuten vertraging. Zo betrouwbaar, dat openbaar vervoer! In het station zoek ik naar de bushalte richting Leuven. Jammer genoeg had deze bus 15 minuten vertraging. De buschauffeur was wel heel vriendelijk en behulpzaam, hij heeft me uitgelegd waar ik precies moest zijn. De casting verliep redelijk vlot en al snel was ik terug op weg naar Hasselt. Nu vol spanning afwachten op dat verlossend telefoontje…

Pascale Paulissen, Xios


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio