Bier, bier, bier… proef het hier !

Print

Bier, bier, bier… proef het hier !

Hasselt -

De Limburgse Biervrienden organiseerden ‘ Het weekend der Belgische bieren’ in het Cultureel Centrum Hasselt.  Je kon er 147 verschillende soorten Belgische bieren terugvinden en het CCHa leek dan ook wel één groot en gezellig café.

Het doel van de organisatoren was om het publiek kennis te laten kennismaken met de minder bekende bieren van ons land. 147 verschillende soorten bieren stonden klaar om geproefd te worden en daar zaten maar liefst 110 nieuwe bieren van 2010 tussen. Dit jaar hadden de Limburgse Biervrienden ook 6 primeurs die je voor het eerst tijdens dit bierweekend kon proeven.

De vzw Limburgse Biervrienden is op 18 maart 1994 ontstaan. Aanvankelijk telde men18 leden, doch dat aantal is al gestegen tot 310. Het evenement zelf kreeg meer dan 3.000 bezoekers over de vloer. De Biervrienden kunnen dan ook spreken van een succes, want hun evenement is ondertussen ook internationaal gekend en er kwamen heel wat buitenlanders een kijkje nemen.

Als voorbereiding op hun event verzamelden ze gedurende een heel jaar de bieren in een grote kelder. De week van het evenement zelf waren ze al van dinsdag druk in de weer om de meer dan 500 bakken bier te vervoeren, de zaal te decoreren, enz. Het duurste bier dat je er kon vinden was de Rodenbach vintage van 2007. Die kostte 12,50 euro voor een fles van 75cl. De duurdere bieren zijn de bieren die een paar jaar moeten rijpen eer ze op de markt komen.

Net zoals de voorbije edities was het een leuke proeverij onder de alom gekende slogan:  ‘Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand’ !

Jolien Valkeneers


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio