Kunstenares in huis

Print
Lanaken -

Ik heb thuis een echte kunstenares in huis. En dat is niemand minder dan mijn eigen zusje, Liza. Al toen ze 6 jaar was, deed ze niks liever dan kleuren, tekenen en dingen in elkaar knutselen. Toen ze oud genoeg was, hebben mijn ouders haar op de kunstacademie ingeschreven.

Daar ging ze natuurlijk met veel plezier naartoe.

Dat was in Maastricht, waar we toen nog woonden. De kunstwerken die ze mee naar huis bracht, waren echt altijd heel mooi gelukt. Er schuilde duidelijk talent in haar. Even later besloot onze moeder om een naaimachine aan te schaffen. En ja, ook dat leerde ze in no time. Pakweg drie jaar later maakte ze allerlei poppetjes van stof. Haar kamer hing vol met tekeningen en schilderijen. Mijn jongste zusje volgde Liza al snel. Ook zij wilde naar de kunstles. We zaten dus met 2 Picasso’s in huis!

Na twee jaar middelbaar wilde Liza eigenlijk toch wel heel graag naar de kunstschool. Mijn ouders twijfelden hier eerst nog over. Maar die twijfels verdwenen snel. Als iemand talent heeft, moet die persoon dat proberen verder te ontwikkelen. Nu gaat ze dus naar de kunstschool in Genk en ze is blij dat ze die keuze heeft gemaakt.

Op de foto’s zie je twee van haar werkjes. Ik zou het haar niet kunnen nadoen. Wat ze later wilt worden, weet ze nog niet. Er schuilt namelijk ook nog een echte chef-kok in haar! Dus dat belooft. Ik ben alvast heel trots op haar!

Masha Gordin


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio