Spielbergs in spe

Print
Houthalen-Helchteren -

M-beeld is een vereniging van jongeren die een cameraopleiding volgen in Houthalen-Helchteren. Het is een iniatief van de gemeente Houthalen-Helchteren en Assecour Khalid, schepen van cultuur en openbare werken.

De opleiding wordt gegeven door El-Hocine Oilil, cameraman van TV Limburg en RT1, de nationale televisiezender van Marokko.

Iedere donderdag komen ze samen in het Cultureel Centrum Casino te Meulenberg. De jongeren leren er omgaan met de camera en leren ook allerhande technieken die na het opnemen van beelden nuttig zijn voor een geslaagde productie: de montage en het knip- en plakwerk van de beelden.

De bedoeling is dat de jongeren na 2 jaar opleiding zelf aan de slag kunnen als cameraman. De gemeente zorgt er dan voor dat er evenementen zijn waar ze eventueel kunnen gaan filmen. Daar hangt natuurlijk een vergoeding aan vast. De workshop houdt de jongeren nuttig bezig en zo weg van de straat. Het is een project dat al een jaar aan de gang is en de jongeren hebben zich ondertussen verenigd in een vaste en solide groep die leergierig en enthousiast de opleiding volgt.

In de media

M-beeld is ook al enkele keren in de media geweest en streeft verder naar nationale bekendheid. Vorig jaar hebben ze met vrucht een avond georganiseerd met belangrijke mensen uit Marokko. De happening is dan ook getoond op de nationale tv-zender in Marokko. Onder de belangrijke mensen die daarbij aanwezig waren, noemen we Assecour Khalid en burgemeester van Houthalen-Helchteren Yzermans Alain. Het evenement werd ook mede mogelijk gemaakt door de jongeren. Zij stonden in voor de catering , foto’s en filmen. De vereniging is vastberaden om op haar elan door te gaan en een voorbeeld zijn voor anderen.

Said Oulbacha


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio