Vierde Hasseltse Speculaasfeesten

Print

Vierde Hasseltse Speculaasfeesten

Hasselt -

Het Molenpoortplein wordt zaterdag 20 november van 12 tot 18 uur weer omgetoverd in het Speculaasplein. In de grote verwarmde feesttent is er doorlopend een speculaasbak-atelier voor alle kinderen.

Tijdens de 4de Hasseltse Speculaasfeesten kunnen kinderen zelf Hasseltse Speculaas bakken, deeg maken, vormen, bakken, inpakken en verkopen en dat allemaal onder deskundige begeleiding van het team van KHLim en de Hasseltse Bakkers.

Ook de Sint en zijn Pieten zullen er zijn en ontvangen van 14 tot 16 uur graag alle kinderen, terwijl de ouders en andere bezoekers genieten van een lekkere koffie en/of een borrel.

Om en rond de tent is er de culinaire markt, waar weer heel wat Hasseltse standhouders hun beste producten zullen aanbieden met bijzondere aandacht voor de Hasseltse specialiteiten. Wie zaterdag wat meer wilt te weten komen over de geschiedenis van de Hasseltse speculaas, kan deelnemen aan de Speculaaswandeling.

Spanje zal als gastland van “De week van de smaak” eveneens aanwezig. In het gastronomisch paviljoen “De Oemp” biedt de Hasseltse hotelschool voor de fijnproevers een hapje en een drankje aan.

Kortom, deze 4de Hasseltse Speculaasfeesten worden andermaal een uniek evenement met een uitzonderlijk aanbod van Hasseltse Speculaas van diverse bakkers, in al zijn vormen en smaken. Een must dus voor iedere Hasselaar of fijnproever.

Vital Hermans


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio