Vlaamse toegevingen

Ieder Vlaams gezin kan jaarlijks zo’n 5.000 Euro (200.000.-Bef.) besparen als de Vlaamse geldtransfers naar bodemloze Waalse putten zouden stoppen. De Vlamingen worden er slechter van en de gewone Waal wordt er ook niet beter van. Vlaanderen heeft dit geld zelf dringend nodig om een eigen sociaal-gezondheidssysteem uit te bouwen, onze ondernemingen meer zuurstof te geven en onze spoorwegen en havens beter uit te bouwen. De VLD tatert veel over de afbouw van deze geldstromen, maar heeft er nog niets aan gedaan. Verhofstadt kan enkel eerste-minister blijven bij de gratie van Louis Michel en Elio di Rupo.

Luc Van den Weygaert - Hove

Verhofstadt loopt ook met plannen rond voor een paritair samengestelde senaat. Vier miljoen Walen zullen dan politiek evenveel wegen als zes miljoen Vlamingen. Dit betekent dat twee miljoen Vlamingen gewoon niet meer mee zullen tellen. Verhofstadt is de meest slaafse premier tegenover de franstaligen en het francofone koninklijk paleis sedert het einde van de laatste wereldoorlog.

Vlamingen en Walen hebben nood aan een verschillend beleid. Maar de franstaligen houden de ingewikkelde Belgische staatsstructuur overeind om hun voordelen te behouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer