Vergoedingen politie

In de meeste politiezones dient het politiepersoneel nog steeds achterstallig loon en vergoedingen voor nacht en WE-werk van het jaar 2001 te ontvangen.

Guy Martens, provinciaal voorzitter NSPV - Hasselt

Bij wie de fout, voor het niet (tijdig) betalen van dit correcte loon en vergoedingen, ligt laten we in het midden maar we moeten helaas vaststellen dat er niemand van de overheid zijn verantwoordelijkheid neemt en het probleem steeds verschuift naar een andere dienst. Dat dit een lange lijdensweg is weten de politiemensen maar al te goed.

Onder aanhoudende druk van het Nationaal Syndicaat v/h Politie en Veiligheidspersoneel en gesteund door al haar leden heeft de burgemeester van Houthalen-Helchteren uiteindelijk het initiatief genomen om een voorschot op dit achterstallig loon en vergoedingen te laten uitbetalen.

Burgemeester D' Outremont was begripvol voor de eis van het personeel gezien de berekeningen van deze achterstallen nog geruime tijd zullen aanslepen. Ook de zonechef stelde zich solidair met personeel op.

Het personeel van de politiezone Houthalen-Helchteren is een van de eersten die een voorschot hebben bekomen op de achterstallen.

Dat het anders kan......inderdaad.....moge dit een voorbeeld zijn voor de andere burgemeesters of voorzitters van de politiecolleges en wie weet....... kan het anders.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer