Gaia kraait victorie

Gaia kraait victorie : 3 maal hoera. Even een intriest gezicht als men het over de groot aantal gedode pluimvee heeft en dan weer op tafel springen om vrolijk de pluimveesector door het slijk te trekken. Hoogtij bij Gaia.

Sabine Jordens - Houthalen

Het nieuws van de vogelpest was nauwelijks op televisie : of daar stond Michel Vandenbosch : verwijtende woorden, vermanende vingers richting pluimveesector. Ongerechtvaardigde woorden zoals wij van Gaia gewoon zijn. Maar wel een interview uitgezonden in prime time.

Dat het levenswerk van de pluimveeboeren wederom teniet gaat dat interesseert Gaia immers niet. Integendeel : alleen het dierenleed telt.

Dat de vogelpest direct het gevolg is van het laattijdig ingrijpen van de Nederlandse regering doet voor Gaia ook niets ter zake. Zij hebben weer een onderwerp om zich als ware pitbulls (zo heeft de woordvoerster van Gaia hun laatst zelf omschreven) in vast te bijten.

Twee vliegen in één klap denkt Gaia nu : media-aandacht en een dierensector die bloedt. Het wordt hoog tijd dat de regering deze pitbulls eens aan banden legt.

Aan alle gedupeerden in deze vogelpestcrisis : sterkte.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer