thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Achter de schermen van een mode-event

Elke Hasseltse modeliefhebber was uiteraard aanwezig om de nieuwe wintercollecties van Bush Bazar, Pikant, Maxime en andere bekende winkels te bezichtigen. In samenwerking met de ondernemende vrouwen van Markant, maakte Steps er een glamoureuze avond van, ten voordele van het goede doel. Mijn verslag van deze dag…

birgit

12.00 uur: Handen uit de mouwen

Ik word verwacht aan de Ethias Arena, hal 45. De mannen van het geluid en het licht zijn al druk in de weer om het podium op te bouwen. Ik ontmoet er Nico van Steps. Hij organiseert met de hulp van de dames van Markant, dit event. Hij loodst me snel door de dag: wat er allemaal moet gebeuren en wat er van mij verwacht wordt. Ik ben duidelijk niet alleen hier om wat fotootjes te maken. Handen uit de mouwen dus!

13.15 uur: Feel the rush

Alles begint al wat vorm te krijgen.  “hier komen de wagens van de sponsors, hier een bed, daar een vespa, en bij ons krijgen ze een glaasje cava aangeboden.” “Waar blijven die “nappen”, ga eens kijken in de backstage,..!” Een hele klus om alles op tijd klaar te krijgen. We doen met zijn allen ons uiterste best om alles in de juiste vorm te krijgen en op tijd klaar te zijn.

15.30 uur: Druk, druk en nog eens druk

De sponsors beginnen binnen te stromen met hun promoattributen, het een al wat groter dan het ander. De rode loper wordt uitgerold en de gepaste lichten worden aangestoken. Hier en daar nog wat bijsturen. En die gsm blijft maar rinkelen. De parking wordt in orde gemaakt, wegwijzers, vlaggen, parkeertickets, als ze het nu niet vinden, dan weten we het ook niet meer.

17.30 uur: De laatste touch

Modellen en hostesses arriveren, de aandacht en werkkracht van de mannen verzwakt, maar alles is zo goed als klaar, nog snel de puntjes op de i zetten en we zijn klaar voor het volk.Zelf nog snel wat krachten opdoen met een hapje en een drankje , nog even de kledij aanpassen en de avond kan beginnen.

19.15 uur: Iedereen op post

De dames van Markant zijn op post, hostesses all dressed up, modellen in backstage, geluid en licht check! We vliegen erin, de eerste gasten zijn al daar. Er wordt hen een hapje en een drankje aangeboden, le beau monde est arrivé…

20.00 uur: We vliegen erin

De toegang tot de zaal is geopend, alle gasten nemen plaats. Bij de één gaat dit al wat vlotter dan bij de ander, iedereen is duidelijk benieuwd naar wat de avond nog brengt. Met een knaller begint de show. Muziek, kledij en stijl gaan hier hand in hand, over elke stap en handeling is duidelijk nagedacht, het geeft een zeer professionele uitstraling, het publiek doet vlot mee met handgeklap en van een grapje zijn ze ook niet bang.

22.30 uur: Moe en voldaan

De show is afgelopen,knap werk van alle modellen en organisatoren, nu moet enkel nog de cheque ter waarde van 2.500 euro voor vzw Stijn overhandigt worden. vzw Stijn biedt in samenwerking met dienstencentrum Sint ODA een waaier aan zorgfuncties voor personen met een mentale of meervoudige handicap, zeker de moeite om te steunen dus. Met een ontroerende speech en dank aan de oprichtster van Sint ODA alsook dank aan Steps en iedereen die hieraan heeft meegewerkt, wordt een zeer mooie avond afgesloten.

22.45 uur: In de bloemetjes…

Alle aanwezigen wordt nog eens bedankt. Ze krijgen een goodie-bag en een mooie roos van Steps. Allemaal blije gezichten die voldaan huiswaarts keren. Nu alles terug afbreken en inladen en huiswaarts keren. Het is een superleuke dag geweest, veel ervaring opgedaan en zeer veel leuke mensen leren kennen!Ik ben voldaan, een dag om nooit te vergeten!

Birgit Moonen, Xios

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio