“Mother of Noise” voor het eerst in eigen stad

Print

“Mother of Noise” voor het eerst in eigen stad

Hasselt -

“Mother of Noise” speelde zaterdag 6 november voor de eerste keer in de overigens voor de bandleden wel vertrouwde Cambrinus. Met een optreden de dag voordien in Kalmthout (Antwerpen) vers in het geheugen, kon deze avond al niet stuk.

De band is afkomstig van Hasselt, maar toch was dit het eerste optreden in hun thuisstad.

Maar wanneer er om 22 of 23 uur opgetreden moet worden, zijn er al een hoop activiteiten aan vooraf gegaan. Gelukkig was de camionette met al het materiaal al ingeladen van het optreden de dag ervoor. (1) Wat al een hoop werk uitspaarde. Om 21 uur kwamen de bandleden aan, en begonnen ze hun apparatuur uit te laden. (2) Het opstellen nam wat tijd in beslag aangezien er verschrikkelijk veel kabels juist met elkaar verbonden moesten worden(3). Wanneer de voetbalmatch gedaan is zijn de laatste voorbereidingen nog bezig, en komt er steeds meer volk binnen.

Om 22 uur begon dj Fozzy de eerste liedjes van de avond te draaien en de sfeer zat er meteen in. Even later was de band klaar met opstellen, er werd nog snel een sound check uitgevoerd en dan kon het optreden beginnen. Dat verliep  vlot en zonder incidenten.(4)(5) Halverwege was er wel een klein probleempje met de geluidsinstallatie, maar dit werd snel opgelost met hulp van iemand in het publiek.

Tussen de nummers in werden de bandleden voldoende voorzien van drank door de medewerkers van de Cambrinus. Na het optreden kreeg de band positieve reacties en was het tijd om even te bekomen en rustig een pint te drinken. Dj Fozzy had weer onmiddellijk en stel goeie nummers klaar staan, en de avond kon verder gaan.

Een 30-tal minuten na het optreden begon de afbraak van de apparatuur. De camionette werd weer ingeladen en de tafels terug op zijn plaats gezet. De band is nog de hele avond blijven hangen. Een geslaagde avond die nog duurde tot in de vroege uurtjes…

Francis Tollet


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio