De Chiro heeft “ballen”

Print

De Chiro heeft “ballen”

Tongeren -

Zoals elke week staan we ook deze vrijdag om acht uur ’s avonds voor de Chirolokalen (6). Er ontbreken wel enkele leiders, maar die hebben zich op voorhand verontschuldigd. We zijn weer klaar voor onze wekelijkse vergadering (1).  Hier spreken we af hoe het gaat lopen op de komende Chirozondag.

Deze zondag is wel een beetje “speciaal”. Het is Halloween. Ter gelegenheid daarvan is er spinnensoep te verkrijgen als vieruurtje en gaan we de straten af om de buurtbewoners eens goed te doen schrikken.

De Chiro zondag

Het moment is aangebroken. Het is halftwee en alles wordt vlug klaargezet om de activiteiten in goede banen te leiden. Dat is natuurlijk ook de taak van de leiding. Ik ben leider van de speelclubbers, dit zijn de jongste van de bende en ze hebben een leeftijd van tussen de zes en negen jaar. Om twee uur komen alle kinderen aan en gaan we gereed staan voor de vlaggengroet (2). Dit gebeurt in stilte en alle leden staan dan mooi in houding. Hierna volgt het openingsspel (3) waarbij alle leden meedoen aan het zelfde spel.

Nu gaat iedereen in zijn afdeling staan en beginnen de leiding en hun leden aan de spelletjes. We beginnen aan de eerste “blok” die duurt van twee tot vier uur. Omdat het 31 oktober is, spelen we een echt Halloweenspel. De speelclubbers moeten door middel van kleinere spelletjes (4) ingrediënten verzamelen. Deze ingrediënten hebben ze nodig om De Goede Heks terug gezond te maken. Zo goed als de speelclubbers zijn, lukken ze hierin natuurlijk en kunnen ze daarna genieten van hun vieruurtje. Ze zijn niet erg happig op de spinnensoep, ze houden het liever bij hun oude vertrouwde zakje chips of chocoladewafel.

Na vier uur schminken we de kinderen als echte zombies en zijn we klaar om de buurt eens te doen verschieten. Het duurt wel een tijdje voor ze allemaal geschminkt zijn, maar wanneer het gebeurd is zien ze er allemaal even eng uit en gaan we op pad. Dit geeft wel wat moeilijkheden want niet alle leden zijn even goede luisteraars. Dus af en toe moet de leiding zijn stem wel verheffen. Maar eind goed al goed. Om zes uur hebben de kinderen hun energie kwijt kunnen spelen en zijn ze weer klaar om hun ouders te omarmen.

Opruimen

Het opruimen na afloop valt altijd wel mee. Eventjes het lokaal een grondige borstelbeurt geven en al het materiaal terug op de plaats leggen. De gang en de wc’s worden proper gehouden door de leider van dienst (5). Dit wordt afgesproken via een beurtrol. Verdere nabespreking over het verloop van de activiteiten volgt de volgende vrijdag tijdens de vergadering.

Peter Dewitte


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio