66ste vurige stoet trok door Genk

Print

66ste vurige stoet trok door Genk

Genk -

De scholen, jeugdverenigingen, harmonies en gilden vierden zaterdag 6 november de patroonheilige van de stad Genk. Hiervoor heeft de evenementendienst van Genk zijn beste beentje voorgezet. Het maken van de brandstapel (foto 1), de straten afsluiten, het klaarzetten van het vuurwerk, de versiering van het evenementenplein (foto 2) en de tenten opzetten was nog maar de helft van de voorbereidingen.

Om 17.30u stonden alle deelnemers (foto 3) klaar aan de Molenvijver. Vanaf 18u trok er een vurige stoet met meer dan 30 deelnemers door het centrum van Genk. De geweldige fanfare zorgde voor zang en muziek. De steltenlopers (foto 4) en prachtige verlichte praalwagens zorgden voor een uniek spektakel. De straatverlichting in heel het centrum werd gedoofd en de kinderen verlichtten de Genkse straten met fakkels en lichtjes.

Deze geweldige en betoverende stoet werd afgesloten met een heuse vuurshow. Iedereen genoot van het vuur van de metershoge brandstapel en het schitterende vuurwerk op het Evenementenplein bij het Cosmogolepark dat meer dan 10 minuten duurde. Alle praalwagens stonden achter elkaar stil om ook van het vuurwerk te genieten (foto 5).

Voor de deelnemers werden er twee hele grote tenten opgezet en daar kregen ze een warm soepje met een lekker broodje bij. Terwijl ze dit opaten, konden ze genieten van de dansshow rond de brandstapel en de geweldige muziek van de fanfare. Nadien kwamen de ouders hun kinderen ophalen die met hun school hebben deelgenomen. Want een rondje op de kermis… dat maakt ieder kind blij.

Barbara Stabile, Xios


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio