Twee blondines met pit

Print

Twee blondines met pit

Lanaken -

Maaike Cafmeyer en Nele Bauwens laten in “Wat heeft u belet te komen?” elkaar alle hoeken van het podium zien. Ze hebben hun eigen gevoelens, verlangens, wanhoop, jaloezie, verlatingsangst, vernedering, uitsluiting, begeerte en ander leed verwerkt tot een schitterende theatershow met veel muzikale elementen.

Muzikaal worden ze in hun show ondersteund door Niels Verheest en Helder Deploige. Met dit stuk staan ze voor het eerst samen op de planken.

De titel verraadt niets over de inhoud van deze productie. Ze zochten een titel die zoveel mogelijk associaties opriep. Het stuk is uit het leven gegrepen. Elk willen ze het op hun eigen manier doen en hebben zo de hele tijd conflictueuze situaties waarin één van hun altijd wel de pineut is. Samen breien ze voort tot er een einde aan de voorstelling komt. “De zotheid van verliefdheid” is de rode draad in het verhaal. Het gaat over de gekheid van liefde, hoe snel verliefdheid kan omslaan in ziekelijkheid. Als uitgangspunt hebben ze erotomanie genomen. Dat is een psychische aandoening waarbij iemand zich inbeeldt dat een persoon verliefd op hem/haar is, dit door tekens en signalen te zien die er in werkelijkheid niet zijn.

Op 25 september ging het stuk in première in Gent, op vrijdag 29 oktober waren ze te gast op de planken van het Cultureel Centrum in Lanaken. Omstreeks 17u arriveerde de hele crew. Onmiddellijk gingen ze aan de slag met de opbouw van het podium. Instrumenten opstellen, verlichting aanbrengen en de juiste apparatuur op de juiste plaats. Daarna volgde de soundcheck (1), niets zo vervelend als een foute instelling van het geluid.

Na al dat hard labeur nam de hele crew een moment van rust bij een gezellig diner (2). Tijdens het eten heerste er een ontspannen sfeer en werd er goed gelachen. Rond 19u werd het tijd om terug aan de slag te gaan. De crew legde de laatste hand aan de set, terwijl de actrices zich terugtrokken in de kleedkamer (3) om zich klaar te stomen voor de show. Om 20u15 was het zover, het publiek stond te popelen voor de zaal binnen te komen. Terwijl het publiek de zaal binnensijpelde was het stuk al begonnen (4).

De show is gevuld met dolle sketches, humoristische situaties en dialogen, afgewisseld met enkele pittige muzikale nummers. Aan het einde van de voorstelling bedankten ze het publiek (5) en werden ze beloond met een welgemeend applaus.

Pascale Paulissen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio