Een zondag in Brussel

Print

Vorige zondag ging ik naar de H. Mis bij de broeders van St. Jan in Brussel. De Magdalenakerk ligt helemaal in het centrum van de stad. Bijna tegenover de grote kathedraal Koekelberg. Maar ... het is net een paar straten verder en je komt er in een heel andere wereld. Voor mij, komend uit de rustige Kempen, een klap in het gezicht, al ben ik wel wat gewend.

Ik kon niet helemaal tot de kerk rijden want ... er was een markt voor de deur. Grote drommen mensen verdrongen zich rond rekken met kleding, stalletjes met groenten en fruit. Mijn extra half uur om wat rond te neuzen veranderde in een rond toerende tijd. Ik bad God om een plaatsje ... 1 minuur voor de mis begon, reed daar een auto weg, bijna net om de hoek van de kerk. Wat mensen schreeuwden naar me, omdat ik niet vlug genoeg was. Tranen sprongen echt in mijn ogen.

Na een prachtige mis, stonden de broeders bij de uitgang en wensten ons een fijne week. De priester zei me maar één ding en herhaalde het een paar keer: 'priez pour nous!'. Laten we met zijn allen bidden voor deze dappere kleine congregaties overal in België.