De Nieuwe Snaar laat niemand onberoerd

Print

De Nieuwe Snaar laat niemand onberoerd

Zonhoven -

Het knotsgekke kwartet van De Nieuwe Snaar trad onlangs op in het CultuurCentrum Tentakel in Zonhoven. We volgden de voorbereidingen en het concert op de voet.

De vier leden van De Nieuwe Snaar treden al sinds 1982 samen op met ongeziene muziektheatrale stukken die niemand onberoerd laten.

In de voorstelling Foor 11 verschijnen er vier figuren die elk op hun manier het begrip ‘het bestaan’ bezingen en bevragen.

Met de opbouw van het podium werd ’s morgens om 8 uur gestart. Het werd een podium met enorm veel attributen en belichting, want het is de bedoeling dat er een kermis wordt nagebootst op het podium. Voor de opbouw zijn acht werkmannen druk aan het werk geweest. Ik heb de verschillende fases van de opbouw kunnen zien en merkte op dat er enorm veel bij te kijken komt!

Omstreeks 16 uur kon ik het resultaat zien: een drukbezet podium met enorm veel rekwisieten en muziekinstrumenten, waarop de 4 zangers/acteurs dan konden beginnen met de generale repetitie. Op foto 3 zie je hen aan het werk. De generale repetitie is telkens weer een cruciaal moment, aangezien dat het enige ‘echte’ testmoment is. Het was echt indrukwekkend om de artistieke mannen aan het werk te zien. Dat beloofde een spetterende show te worden!

Om kwart over acht gingen de deuren open voor het grote publiek in CC Tentakel en konden we allen genieten van een wervelende show van de Nieuwe Snaar. Het was een supershow met enorm veel humor, muziek en ontroering. Vele toeschouwers  vonden ‘Foor 11′ de sterkste muzikale voorstelling die ze al zagen. Voor mij was het de allereerste keer dat ik De Nieuwe Snaar in actie heb gezien en ik vond het een super-ervaring!

Valerie de Sousa


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio