Hololool andermaal nat en rokerig

Print
Hololool andermaal nat en rokerig

Hololool andermaal nat en rokerig

Zonhoven -

Het is een cliché: Hololool moet nat zijn en zo was het ook op 10 november. Drassige pleinen en straten zorgden voor de Hololool-stemming, maar regenen deed het bijna niet. Groot feest dus voor de honderden families die van vuur, griezels en borrels houden.

Rond halfzeven, bijna donker dus, trok een stoet, met op kop Sint Maarten, door het dorp naar de feestpleinen. Even later staken medewerkers de brand in een reusachtige snoeihoutstapel. Hololool kon beginnen. Meteen vloeien honderden liters bier en tientallen flessen jenever door de kelen. Drank is een natte rode draad door Zonhovens grootste traditiefeest.

Voor de kleinsten waren afzonderlijke animaties voorzien. En maar goed ook want ze waren met velen meegekomen. Laat opblijven hoort er nu eenmaal bij. De iets groteren hebben het altijd wel iets moeilijker met zichzelf en met elkaar, en dus trekken die liefst in groepjes eropuit. Van het plein naar het dorp en omgekeerd.

Het podium werd bestegen door een keure aan talenten. De leukste is de zangeres van Make-Over. Goeie stem met ‘echte’ klagende blues. Maar je lange, bruine winterjas aanhouden op het podium is misschien toch wat ver gezocht.

RoxStar was goed, steengoed zelfs. Maar Roxane is dan ook een beeld, niet alleen visueel maar ook auditief. En voor haar was het blijkbaar warm genoeg. Dat podiumkind heeft performance met de fles gekregen. De papfles welteverstaan. De juiste timing en geen over-acts, ga zo verder.

Ondertussen spookten er schimmige figuren tussen het volk, maakten vuurspuwers elkaar en de toeschouwers warm en zorgde de enorme rookwolk van de brandstapel voor mistige beelden en hoestbuien in de tent. Kortom, wie naar Hololool komt, is geen watje, geen zeurpiet en geen bangerik. Dit is een feest voor een stoer volk. Groot of klein.

Chretien Paesen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio