Snuffelexperiment

Met veel interesse las ik het reportage-artikel rond het "snuffel-experiment" van twee studentes van het atheneum te Heerlen. De hele reportage kwam mij zeer bekend voor en na een tijdje herinnerde ik mij een reportage op BBC over de verschillen tussen mannen en vrouwen die hetzelfde experiment had uitgevoerd. Zij kwamen ook tot dezelfde vaststelling: het aantrekkelijk vinden van mannen met symmetrische gezichten en het feit dat vrouwen deze mannen perfect kunnen selecteren tijdens hun ovulatie.

Jo-An Mulleners - Borgloon

In deze reportage van de BBC hadden ze nog wat meer opmerkingen, bijvoorbeeld dat een te fijn gezicht niet aantrekkelijk was, evenmin te forse gelaatstrekken en te forse beharing (bijvoorbeeld doorlopende wenkbrauwen). Ze toonden dit heel mooi aan aan de hand van computersimulaties.

Nu, ik wil deze studenten niet beroven van hun wetenschapsprijs die ze gekregen hebben van de universiteit van Nijmegen, maar ik vrees dat ze een beetje de mist in gaan gaan als ze het internationaal gaan voorstellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer