Domme zet

De journalist van dienst vindt dat De Clerck in de verkiezingscampagne een "domme zet" doet door zijn exclusieven voor regeringsdeelname met de Groenen zo hoog van de daken te schreeuwen.

Michel Cremers - Zonhoven

De Groenen, die notabene door de dienstdoende journalist vier jaar lang in zijn commentaarstukjes niet gespaard zijn gebleven. Neen, de journalist weet juist dat het een slimme zet is van De Clerck. Want de liberale achterban is woest over bepaalde wetten. Wie trouwens midden de mensen komt, die voelt dat niet alleen, mensen zeggen het u onomwonden.

Maar de editorialist is als de dood voor de zet van De Clerck op het verkiezingsschaakspel. Het zou wel eens die zet kunnen zijn, die voor eerst in dit land een asymmetrische regering in het leven zal roepen.

Dat gat dat Jos Geysels in de lucht heeft gesprongen toen hij de Clerck over zijn groene partij hoorde orakelen, heb ik spijtig genoeg niet gezien. Ik zie vooral een sip kijkende Geysels. Trouwens of de zet van De Clerck nu wel of niet de juiste is, op die uitslag moeten wij, gelukkig maar, niet lang meer wachten.

Doch ik vrees met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat de groene partij, in de aan de gang zijnde komedie het gelag zal betalen.

Om De Clerck aan het twijfelen te zetten, beter nog ,wat op stang te jagen, pakt de krant uit met het ACW. Nochtans is dat ACW al lang niet meer wat het ooit geweest is. Het is eerlijk gezegd zo een beetje vergane glorie.

Bovendien hangt het ACW sedert haar congres, "ACW en Politiek", dat al heeeeeel wat jaren geleden is, haar huig naar de politieke wind. Dat betekent dat zij binnen de aan de macht zijnde regering, partners (steun) zoekt om haar "bewegingsdoeleinden" te bereiken. Volgens mij, geeft de politieke commentator bewust te veel electorale waarde aan het ACW.

Ook hier is electorale versnippering bij de leden troef. Want moesten de ACW-leden éénduidig voor dezelfde partij kiezen dan zou de verkiezingsuitslag er inderdaad een beetje anders uitzien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer