Amerika

> >natuurlijk wil ik niet de indruk wekken de geschiedenis beter te kennen dan eender welke briefschrijver. Toch enkele bedenkingen bij uw schrijven .de Europeanen die vroeger naar de nieuwe wereld emigreerden , deden dit meestal uit noodzaak( van de honger ) uitzonderingen niet uitgesloten . raadpleeg u bvb over de grote nood geleden door Ierse immigranten .Zeker hebben deze kolonisten ''harde middelen '' aangewend om hun territoriums te vestigen en veilig te stellen . De manier waarop wekt ook bij mij wrevel. Zeker weten !!de aan voer van zwarte slaven uit donker Afrika is een schande voor onze ''westerse beschaving '' zeker weten .. laat ons niet vergeten dat deze slaven zowel door Frankrijk, Engeland , Portugal , en het katholieke Spanje werden aangevoerd en deze landen er veel winst mee maakten .Laten al deze landen en wij zelf Belgie ons koliniaal verleden niet wegcijferen .. niet ten goede of ter kwade!!!bestudeer ook eens de geschiedenis van de Engelsen in AUSTRALIE, de Nederlanders in Indonesie.. enz.. stof genoeg om recente geschiedenis eens onder de loep te nemen . Maar dan wel zo objectief en eerlijk mogelijk.wanneer ieder het stof voor zijn eigen deur wegborsteld is er voor ieder werk te over. ook vraag ik mij af of u ooit gehoord heeft van het Amerikaanse Marchall plan .. een zeer sterke hulp om het verwoeste Duitsland later te laten roemen over hun zogenaamd '' snel terug zijn van weggeweest'' wirtshaftwunder ?/ ooit gehoord van de ''luchtbrug naar Berlijn '' ??verder is algemeen geweten dat ook de Russen uitvoerig hebben gebruikt gemaakt van de Duitse intellentie na de oorlog om hun raketten programma op poten te stellen . Vraag u ook af of deze wetenschapsmensen allen vrijwillig zijn meegegaan naar het verre R usland ???Waarde L.k.ooit gehoord of gelezen over de ''escape route '' voor ex -Nazi's en duitse oorlogs misdadIgers die geruime tijd na de laatste wereld oorlog via het Vatikaan van Rome liep.. naar Zuid -Amerika toe ???ook reeds vergeten dat wij in West -EUROPA GEDURENDE 50JAAR GEVRIJWAARD BLEVEN VAN EEN

R. Beckers - Lommel

COMMUNISTISHE BEZETTING ??? VB Oost -Duitsland , Hongarije , Thechoslowakije??Beste L.K. vrijheid is tot en met vandaag geen aangeboren recht voor iedereen .. het dient verdiend en behouden te worden .Ook ondergetekende deed zijn Militaire dienst in het 2 bon Commando , 12 Cie . dit in 1964 en nam als zodanig deel aan de gewapende humanitaire reddinsoperatie van ter redding van +/- 2000mensen levens van vrouwen , mannen en kinderen .. zonder de talloze religieuzen te vergeten.zonder de logistieke steun van Amerika en vooral het onvolprezen vakmanschap van de vliegtuigbemanningen van de C-130toestellen zou deze actie zeer zeker veel meer moeilijkheden gekend hebben en zouden er meer mensen levens te betreuren zijn. Geredde overlevenden van toen zulen vandaag deze woorden zeker niet tegen spreken en hebben zeker een beetje meer sympatie voor onze geallieleerden uit Amerika .of zou ik mij vergissen ???

> >Later nadat ik beroeps geworden was , bevond ik mij 14jaar na deze eerste ''ervaring ''in Kolwezi .. bijna hetzelfde scenario met doden , gewonden en half gekke overlevenden .. op nieuw Amerikaanse logestieke steun !! Beste L.K. stel misschien eens na een kleine zoektocht vragen aan overlevenden van deze twee gebeurtenissen wat ze denken over de Amerikanen . en publiceer dan hun antwoord in deze krant???Beste oud Commando L.K. er zijn zeer weinig soldaten die graag '' vechten '' zoals je zou moeten weten .Maar om de vrede te bewaren of te bestendigen moet men soms de tanden ''erin ''zetten . Objectiviteit wil ik zoveel mogelijk na streven zonder overdreven Pro - Amerika te zijn , toch ben ik zeer blij dat ik vandaag mede door de Amerikaanse hulp uit het verleden , samen met de Inzet van eigen LEVEN van Engelsen , Noren , Denen , Fransen , Belgen en Nederlanders vandaag het Duits niet mijn moedertaal is ( ben geboren in 1945) of later niet verplicht werd om te scholen naar de Russische taal .

> >Beste Lk. aanvaard mijn collegiale Para commando groeten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer