Kippen

Niet alleen het HBvL, maar ook heel wat andere kranten hebben het vandaag in hun opiniestuk over de vogelpest.

Michel Cremers - Zonhoven

En ze "pikken" bijna allemaal op de groene partij.

De krant De Morgen titelt : "Daar zijn de kiekens weer." Een tweeslachtige titel, want wat bedoelt de krant met "kiekens" ?

De gevederde vogels of de gepluimde regering. Want volgens HBvL heeft de huidige regering niets van de vorige geleerd. Zowel in de dioxine-crisis als bij de vogelpest is men te laat opgetreden.

Ik hoor de burgemeester van Kinrooi op de televisie nog smeken voor preventieve opruimingen. "Ze, zitten al dagen te beraadslagen, maar ze nemen geen beslissing.", Aldus Brouns.

Nochtans vraagt zo'n kippenbesmetting geen toelating aan de groene minister om de grens over te steken.

De mini-voedselcrisissen in de beginperiode van de paarse regering indachtig. Vooral de obstructie die Magda Aelvoet voerde door de audit ter zake niet aan het parlement voor te leggen, wekte bij mij al het vermoeden dat groene ministers echte crisissen niet de baas kunnen.

Maar niet alleen de Groenen pikten destijds een graantje mee van de dioxine-crisis. Ook voor de VLD waren de dioxine-kippen een geschenk uit de hemel, of ze nu in die hemel geloven of niet. Het was immers een veearts van VLD-signatuur die de crisis uitvergrootte met zijn onrustwekkende dioxinecijfers.

Ik geloof dat het terug tijd wordt de vogeltjesdans nog eens te gaan repeteren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer