Racing Genk

Wat er bij Racing Genk ontbreekt is gebrek aan professionele kwaliteiten en dat op verschillende fronten. De gang van zaken wordt vaak verkeerd ingeschat, de scouting van spelers laat te wensen over, m.a.w. men koopt gewoon om een bepaalde spler te hebben, hierbij heeft men in Genk spelers genoeg op overschot.

O.H.

Anderlecht en Brugge kopen spelers met kwaliteit die direct ingezet kunnen worden, en die zoals bij Anderlecht door Vercauteren op de juiste wijze klaargemaakt worden tot een volwaardige prof. Dat precies is wat in Genk ontbreekt, de kwaliteit om iemand klaar te stomen. Het is niet voldoende om te zeggen dat men er op de training voor 100% tegen aan gaat en dat alles lukt. Wat heeft men nu aan een Chatelle, een jongere die moest rijpen zoals men zegt die men op 2 jaar niks kan bijleren, dan toch nog een contractverlenging geeft, en men dan meteen vertelt dat hij beter een andere ploeg kan zoeken. Dit is gebrek aan professionele kwaliteiten maar deze keer niet van de speler!

En dan die voorlopige andere die men heeft gekocht! Spijtig dat ik het moet zeggen maar van de huidige 18-koppige A-kern mogen er volgens mij verschillende spelers opstappen. Ik citeer woorden van Jan Moons: Brugge en Anderlecht hebben meer kwaliteit dan Genk. Het is toch duidelijk Sef, waarom zit gij met de handen in het haar? Weet ge het niet? Er is geen goed, zelfs geen spelsysteem! Men moet zich niet blind staren op verleden jaar toen Genk de hulp kreeg van Onze Lieve vrouw van Altijd Durende Bijstand, en dat er toen driemaal een mirakel is gebeurd, zowel tegen Westerlo, Sint-Truiden en tegen praag in de voorronde van de Champions League. Dan kan ik me ook ergeren op de voorbarige uitspraken zoals bij de jaarwisseling er te lezen stond in de krant: Genk zal niet blijven staan op deze lullige zesde plaats, en Genk zal zeker Europees spelen. En als men nu al durft zeggen dat Genk volgend seizoen voor de titel gaat, dan zeg ik in beide gevallen: verkoop het vel van de beer niet voor hij geschoten is!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer