Fusie Lommel SK en Overpelt Fabriek

Als supporter van Lommel SK ben ik opgetogen dat de fusie (bijna) een feit is. Ik ben er zeker van dat enkel een fusie het Noordlimburgse voetbal ooit terug naar eerste klasse kan leiden. Al zal dat nog zeer moeilijk worden als je de uitspraken van Michel Verschueren op kanaal Z mag geloven. Een Belgische eersteklasser heeft volgens hem immers Europees voetbal nodig om te kunnen overleven. Met een budget van 150 tot 200 miljoen BEF kom je er niet meer. Om over voldoende kapitaal te beschikken, zullen de krachten mogelijk in de niet zo heel verre toekomst over de provinciegrenzen heen moeten gebundeld worden (Dessel, Geel, ...).

Roel Wijnen - Peer

Ik kan mij goed voorstellen dat de fusie bij veel Overpeltse supporters kwaad bloed zet. Groen-wit is noodlijdende en vragende partij en niet rood-blauw. Toch wordt van hen verwacht dat zij aan de Gestelsedijk komen supporteren. Hopelijk wordt de eigenheid van Overpelt Fabriek gerespecteerd in de nieuwe clubkleuren en in de nieuwe naam. Zo niet, zal de KVVO-supporter zich niet of zeer moeilijk kunnen identificeren met de fusieclub en afhaken.

Tot slot nog een pluim voor Gert Davidts die op Daknam liet zien dat hij nog steeds in goede doen is. Na een heel seizoen verplicht verkommeren in de Lommelse B-kern, is hij niet te beroerd om in de meest turbulente periode sinds de oprichting van Lommel SK weer plaats te nemen tussen de palen. Voorwaar een toonbeeld van echte clubliefde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer