thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Stef Geerts: kleine tent, groot talent!

Hij mag dan wel een diploma lichamelijke opvoeding op zak hebben, de enige spieren die Stef Geers tegenwoordig nog traint zijn lachspieren! Als clown bij ‘Circo Ripopolo’ weet hij zijn publiek steeds weer te charmeren.

Het maakt niet uit aan wie je het vraagt, in Zonhoven en omstreken kent iedereen Clown Stef.

loremathuvis

Al 25 jaar zit Stef Geers in het vak en al even lang heeft dat voor ongekend plezier gezorgd bij jong en oud. Het was nochtans nooit de bedoeling om clown te worden. Stef is als het ware in het vak gerold. Na zijn studies regentaat lichamelijke opvoeding en een jaartje legerdienst kwam Stef terecht in Centerparcs, waar hij deel uitmaakte van de ploeg ’sport & animatie’.

De tijd verstreek en Stef hield zich steeds minder bezig met het onderdeel sport en steeds meer met het animeren van de bezoekers. Zijn kleine, bescheiden showtje als clown kreeg al snel veel succes en voor hij het zelf goed en wel besefte was Clown Stef geboren! De vraag naar optredens bleef groeien en in 2004 startten Stef en Ief Gilis hun eigen tweemanszaak: Circo Ripopolo was geboren!

Terwijl de meeste artiesten een zo groot mogelijke tent wensen te vullen, besloten Stef en Ief het omgekeerd aan te pakken. Hun ‘Circo Ripopolo’ werd het kleinste circus ter wereld, met een tent van amper 3 bij  4 meter! Hoewel er nauwelijks plaats is voor 20 personen, worden er op een doorsnee avond wel 70 kaartjes verkocht, zodat een deel van de show buiten gegeven wordt. Met verfijnde slapstick en eenvoudige maar geniale grappen weten de twee artiesten hun publiek steeds te entertainen.

Dankzij zijn populaire circusvoorstellingen heeft Stef al heel wat van de wereld gezien. Van Europa tot in Australië zorgde zijn circustheater steeds weer voor een enthousiast en gecharmeerd publiek. Stef mocht zijn kleine circustent ondertussen al 110 maal opzetten op een festivalwei en zopas werd in het zorgvuldig bijgehouden gastenboek de 25.000ste bezoeker genoteerd. Deze goedlachse clown brengt dus vreugde en plezier tot ver buiten de grenzen van Limburg.

Lore Mathuvis

<

<

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio