thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Ricks’ Bier: groots bier in een klein dorp

Het begon allemaal in 1999 op de jaarlijkse Horecabeurs te Gent. Rik Nyssen die toen Rick’s Cafe in Moelingen uitbaatte, leerde daar Dirk Nauts kennen die al enkele jaren de eigenaar was van de “Proefbrouwerij” . Deze brouwerij is gespecialiseerd in het brouwen en ontwikkelen van bieren op kleine schaal.

Tamara Nijssen

Na heel wat brainstormen kozen ze er voor een bier te maken op basis van stroop. Stroop die speciaal voor Rik in Sint-Pieters-Voeren bij de familie Weertz wordt gemaakt.

Een jaar na het eerste gesprek tussen Rik en Dirk was het dan zover: het bier was klaar. En over de naam van het bier moest niet lang gespeculeerd worden. Iedereen in de Voerstreek sprak immers al over “het bier van Rik”. Vandaar dat het nieuwe bier Rick’s Bier werd gedoopt. Op de fles van Rick’s Blond prijkt een etiket met de afbeelding van een schilderij van kunstenaar Rob Brouwers.

Momenteel we al heel wat dagen en ontwikkelingen verder. Rick’s bier bestaat niet meer uit alleen een blonde versie van 6,5%, maar doorheen de jaren zijn er nog 2 andere varianten uitgekomen. In 2002 kwam Ricks’ Kersenbier van 7% op de markt. En in 2009 volgde Rick’s Bruin, een bitterder bier op basis van geroosterde mout met 6,7% alcohol.

Rik krijgt veel complimenten omdat hij met zijn bier de hoogstambomen ondersteunt. Fruit van de hoogstambomen wordt tegenwoordig niet zoveel meer gebruikt. Rick’s bier wordt verdeeld van Aubel tot Tongeren en verkoopt vooral in de Voerense horecazaken goed.

Het creëren van streekproducten zit blijkbaar in het bloed van de familie Nyssen want broer Bart Nyssen maakt zijn eigen wijn in Dalhem: “Chateau Dalhem”.

Rick’s Cafe bestaat momenteel niet meer, maar voor Rick’s bier kan u nog altijd terecht op de website www.ricksbier.eu.

Tamara Nijssen, Xios

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio