thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Christian Brüls: een voetballer start door

Christian Brüls komt uit Amel, een dorp in de Duitstalige Gemeenschap van België. Hij woont nu in Westerlo. Hij is 22 jaar oud. Zijn passie is het voetballen, dat hij al 18 jaar doet. Toen hij 4 jaar was begon hij bij “FC Grün-Weiß Amel” voetbal te spelen, waar hij uiteindeijk 10 jaar speelde.

carrieheiners

Als 14-jarige wisselde van vereniging en ging naar KAS Eupen. Vijf jaar later trok hij naar MVV Maastricht en sinds juli 2010 speelt hij bij KVC Westerlo, dat in eerste nationale aantreedt.

Hoe ziet een gewoon dag van Christian uit?

Christian traint bijna iedere dag. ’s Morgens tot 10.30 tot 12 is de eerste training voor hem en zijn team. Om 12.30 uur begint dan het lunchuur en is er wat tijd om te relaxen. Om 14.30 uur begint de tweede training van de dag en om 16.15 uur zijn de voetballers dan klaar met hun training en kunnen ze naar huis gaan. Christian zegt dat hij na zo’n dag meestal moe is en niks speciaals meer doet.

Hoe motiveert hij zich?

Christian zegt dat hij zich iedere dag opnieuw zelf motiveert. Hij heeft een droom en hij heeft de middelen om deze droom te verwerkelijken. Hij heeft zich doelen gesteld die hij wil bereiken, maar dat gaat bij het voetbal alleen met discipline en harde training.

Een bijzonder en groot doel van hem is met 25 of 26 jaar in een befaamde voetbalclub in Duitsland, bijvoorbeeld bij FC Schalke04 te spelen.

Carrie Heiners, XIOS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio