thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kerem Zevne: van Weerstand Koersel naar Antwerp FC

Kerem Zevne, de 20-jarige voetballer van Antwerp FC, maakte van zijn hobby zijn beroep. Als 5-jarige kleuter koos Kerem Zevne als hobby voor het voetbal. Hij trainde jarenlang in zijn eigen dorp bij KVV Weerstand Koersel. Hier maakte hij voor het eerst kennis met voetbal en alles wat ermee te maken heeft.

esind

De trainingen door de week en de matchen in het weekend zorgden als snel voor een grote passie die doorgroeide tot zijn droom om beroepsvoetballer te worden.

In 2001 stapt Zevne voor een jaartje over naar Koninklijke Heusden-Zolder. Na dat jaar genoot hij zijn jeugdopleiding als aanvallende middenvelder op de topsportschool in Genk en speelde hij bij KRC Genk. Tijdens zijn jeugdopleiding daar speelde hij ook voor de U17. Zijn grootste ontgoocheling kende hij tijdens de halve finale in het Europese Kampioenschap, waar de Belgische ploeg met strafschoppen verloor tegen Spanje. Hierdoor kon België niet door naar de finale. maar toch vinden we dit een  grote prestatie.

De mooiste ervaring van Kerem Zevne was dan weer tijdens de Wereldkampioenschap waar hij weer speelde bij de U17 voor België. Tijdens dit WK in Zuid-Korea speelde België tegen de Verenigde Staten in het bijzijn van wel 20.000 supporters. Dit was voor hem als jonge voetballer een onvergetelijke ervaring.

Na zijn loopbaan bij KRC Genk werd hij voor een jaartje uitgeleend aan Maastricht MVV. In 2010 kreeg hij een contract als profvoetballer bij Antwerp FC, zijn huidige ploeg. die in 2de nationale speelt. Op 18 augustus maakte hij zijn competitiedebuut tegen AFC Tubeke en hij wist meteen te scoren in de 64ste minuut.

Hij concentreert zich nu volledig op zijn carrière als voetballer bij Antwerp FC. Hij traint dan ook 4 tot 6 keer per week en elke zaterdag speelt hij een match. Zijn schoolloopbaan is dan ook achter de rug. Kerem heeft zijn roeping gevonden. Zijn hobby als kind is nu zijn beroep geworden.

Veel succes met je professionele carrière als profvoetballer!

Esin Demirkiliç, Xios

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio