CD&V Hasselt steekt de voelhorens uit

Voor sommigen is de zaterdagochtend niet echt een uitslaapdag. Leden van de CD&V Hasselt en sympathisanten vonden elkaar voor een colloquium in het CCHa. “Een prima manier om voeling te houden met de basis,” zo klonk het.

Nadat de eerste koffie was leeggeslurpt, verwelkomde voorzitter Dave Hendriks de vroege vogels en kon iedereen zich in de gekozen gespreksgroepen mengen.

Chretien Paesen

De debatten gingen over het stedelijk woonbeleid, authentieke stadsontwikkeling, milieu- en groenbeheer, sociale huisvesting, mobiliteit en lokale economie en de rol van de provincie (die erg onder vuur ligt). Voor elke groep werd een deskundige aangetrokken die het gesprek ‘in focus’ hield.

Aan het eind van de voormiddag formuleerden de voorzitters van de respectievelijke groepen een kort verslagje voor het plenum. Vooral de samenvatting van Tom Vandeput over de gespreksgroep ‘Authentieke stadsontwikkeling” werd opgemerkt.

Ivo Belet sloot het colloquium af. “We steken niets in onze mouw maar we nemen alles mee”, zo besloot Belet. “Er is werk te doen, veel werk!”

Chretien Paesen

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio