Schande

Schande ( editoriaal , HBvL 09.04.03)

Michel Cremers - Zonhoven

Eerst had ik mij voorgenomen geen letter vuil te maken aan de zwanezang van de vijftigste legislatuur in de Kamer.

Maar toen ik vandaag, 10.04.03. de drogredenen van de met dubbelvakantiegeld en meestal niet op hun werk aanwezige, boven het gewone volk verheven parlementairen, in de krant las, werd het mij teveel.

Als ik het lijstje van de afwezige "volksvertegenwoordigers" overloop, dan kan ik nog beter tussen de regels lezen van de krantenverslagen van de laatste twee dagen.

VLD'er Lano : "Op het laatste moment krijgen wij nog van alles door de strot geramd".

Heeft de heer Lano zich als eens afgevraagd wat de bevolking door de strot geramd krijgt, door soms juist op tijd komende politici in de Kamer, om het "groene knopje" te beroeren, zonder dat ze precies weten waar het eigenlijk feitelijk om gaat.

Neen, tussen de laatste drie nog goed te keuren wetsvoorstellen, zat er ééntje van buiten categorie.

" Het staat de kiezer vrij om te geloven dat die afwezigheden iets te maken hebben met de wet op de publicatie van de nevenmandaten van parlementsleden", aldus HBvL in haar editoriaal van 09.04.03.

Ik geloof inderdaad dat "de vermogens- en mandatenaangifte", te veel politici op de maag lag, zeg maar onverteerbaar was.

Ik denk dan ook dat de zwanezang gewoon georkestreerd was.

Volgende dagen zal het publiek weer, tot 18 mei aanstaande, de "klant" van de politiek zijn. Na vervaldatum zal de burger echter nog lang geen "koning" zijn.

Daarom volgende bedenking : Klaag niet om wat u niet kunt verhelpen. Probeer te verhelpen wat u doet klagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer