Jurgen Nelissen wint zijn gewicht in jenever

Print
Jurgen Nelissen wint zijn gewicht in jenever

Jurgen Nelissen wint zijn gewicht in jenever

Hasselt -

Voor de 21ste keer werd tijdens de jeneverfeesten van Hasselt een kelnerwedloop gehouden. Dames en heren van de bediening moesten zo snel mogelijk een gevuld dienblad aan de meet brengen. Wie het meeste vocht in de glaasjes overhoudt is winnaar.

Met 55 zijn ze vertrokken voor een stadsparcours van 5,5 kilometer. Elke deelnemer was voorzien van een dienblad met 5 gevulde borrelglaasjes en een stenen jeneverstoop. Niet alleen de snelheid was van belang, aan de meet werd nauwkeurig gemeten hoeveel vocht er in de glaasjes is overgebleven.

De derde plaats ging naar Belgin van het Genkse Stadscafé. Hij werd voorafgegaan door de nummer twee; Troosters van de Lorka. De beste prestatie werd geleverd door Jurgen Nelissen van The Century (Hasselt) met rugnummer 49. Hij mocht op de reusachtige weegschaal gaan zitten om er de eerste prijs - zijn gewicht in jenever - te ontvangen.

De kelnerwedloop is razend populair in de Limburgse horeca-middens. Iedereen ziet immers graag zijn kandidaat winnen. Toch is er van de 55 deelnemers nog een tiental niet aan de meet geraakt. Door de immense drukte in de straten konden zij onmogelijk nog voorbij de menigte, alle geroep en gefluit van de stewards ten spijt. Zij hebben dan maar opgegeven of zijn blijven plakken aan een of andere jenevertent.

Chretien Paesen


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio