Zwart geld

Iedereen weet en wist dat dit in het voetbal en ook in andere sporten wordt aangewend. Het enige verschil is dat dit getolereerd wordt, in tegenstelling tot de bedrijven. Deze moeten de zware lasten tillen, maar krijgen anderzijds ook te maken met het zwart geld in voetbal. Wat te denken van iemand die werkloos is, en in het zwart, onder de ogen van de fiscus en van de arbeidsinspectie zijn extra centje verdient in het voetbal, en andere sporten. Toch wel mooi meegenomen. Indien dit nu werkelozen zijn, zouden deze mensen nog hard achter werk zoeken?

P.N.

Laat ons eerlijk zijn, door de week aan hun huis werken, en 's zaterdags de vakmannen betalen met zwart geld.

Wat te denken van de spelers die 's zondags gekwetst worden, en 's maandags bij hun werkgever op de ziekenkas, of op de verzekering gaan staan. Dit kan dus allemaal, en dit is door ons allemaal geweten, en ook nu zal er niemand iets aan doen. Amusement in het zwart kan dus blijkbaar allemaal.

Laat de zelfstandige (dat is degene die in de volksmond zwart werkt) dit nu maar eens proberen. Het eerste waar de fiscus bij deze mensen op zoek gaat, is natuurlijk naar het zwarte. En als er iets wordt gevonden, worden deze bestuurders zwaar gestraft.

Daar kan de fiscus en elke inspectie terugvallen op de boekhouding.

En als deze zelfstandige dan nog zou sponsoren, zal dit zeker niet in het zwart zijn, want sponsorgeld is aftrekbaar.

Dus de bewuste voetbalploegen kunnen niet anders dan fraude plegen in hun boekhouding, hetgeen eigenlijk gemakkelijk te controleren valt. ( Maar er is geen controle) Laat de bestuurders van VZW' s en sportverenigingen ook verantwoordelijk zijn voor hun beleid. Laat ze ook verantwoordelijk zijn voor hun spelers, want bij betaling vallen deze eigenlijk onder de categorie van personeel, en zou hier ook RSZ en andere lasten op moeten betaald worden.

En indien ze toch met zwarte gelden gooien (misbruiken) dat ze dan een behoorlijke verzekering afsluiten voor hun spelers, zodat deze niet meer op kosten van hun werkgevers of van de maatschappij van hun kwetsuren moeten herstellen.

Vele werkgevers kennen de problemen en schuiven dan ook de voetballers zo gelijk zo aan de kant bij een sollicitatie. Het zou anders kunnen verkeren, bij elke werkgever zit men gewrongen met het probleem veiligheid. Bij de voetballers laat men zich echter zo maar tegen de benen stampen. Waar is daar de veiligheid. Hoeveel ongevallen gebeuren er tijdens de werkuren, en hoeveel gebeuren er tijdens het voetbal.

Ik wil erbij aanhalen dat ik zeker niet tegen het voetbal ben, integendeel ik ben voor elke sport, maar laat het ons ofwel professioneel houden, ofwel amateuristisch houden. Elke Belg gelijk voor de wet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer