Het kraken van Terzake

Dat menig journalist van de VRT zijn rode achtergrond tijdens het werk moeilijk kan wegsteken is algemeen geweten.

Michel Cremers - Zonhoven

Bij het bekijken van 'Terzake' heb ik in de huiskring al vaak gezegd :" Graag zou ik nu op de stoel van de ondervraagde zitten om de journalist eens een koekje van eigen deeg te verkopen.

Sedert de malaise in Antwerpen kan de VRT haar ware aard niet meer verbergen. Daarom wou Phara de Aguirre Hugo Coveliers, ook kandidaat burgemeester voor Antwerpen, eens een warm badje geven. Maar den Hugo is ook niet van gisteren en beet flink van zich af. Ja, het programma van 'Terzake' kraakte even, maar het kwam net niet tot een barst.

Op 18.01.03. waren Guy Verhofstadt en Patrick Dewael ook te gast in 'Terzake'. En toen was het ook al hommeles. Uit de kwaliteitskrant De Standaard van 21.01.03. vernam ik : " De twee zijn wit van woede de studio uitgelopen. En, wat "nooit gebeurt", de woordvoerder van één van de heren heeft de journalisten ("Stelletje amateurs") de huid volgescholden." einde citaat.

Maar ook de zusterkrant van HBvL, De Gazet van Antwerpen maakte zich vorig weekend danig boos omdat ze niet was uitgenodigd in 'De Zevende Dag'. Een bij uitstek Antwerpse krant, die overigens al meer dan honderd jaar over Antwerpen bericht, mag niet in 'De Zevendag Dag' komen.

In zijn editoriaal van 15.03.03 zegt Paul Geudens :" Onze journalisten zijn in de studio's van de VRT niet welkom. De openbare omroep is voor sommige kranten duidelijk méér openbaar dan voor andere. De eindredacteur van 'De Zevende Dag' , betaald met uw en mijn belastinggeld, bepaalt welke meningen relevant zijn voor de VRT-kijker en welke niet, en sluit meningen uit die hij zelf niet interessant of relevant vindt.", einde citaat.

Maar ook radio1 neemt af en toe een loopje met de objectiviteit van de berichtgeving. Van baas Jos Bouveroux weten we al dat de VRT vindt dat ze een opvoedende taak heeft en daarom brengt deze zender het nieuws "genuanceerd".

Heb je hem. Met andere woorden ze foefelen met het nieuws zo' dat we gemanipuleerde berichtgeving ontvangen.

Mijnheer de eerste minster, in één van uw burgermanifesten had je een gouden ideetje. Je wou namelijk de burgers op hun belastingsbrief laten aangeven waar ze bij voorkeur hun belastinggeld zouden willen aan gespendeerd zien. Dit is natuurlijk niet te doen. Maar laat de belastingplichtige op zijn belastingaangifte twee zaken aanduiden waarvan hij absoluut niet wil dat zijn belastinggeld daar naar toe gaat.

Mijn 'short list' ligt al klaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer