Louis Cornitensis: de grootste socialist uit de bokkenrijdersgemeente

Print

Louis Cornitensis: de grootste socialist uit de bokkenrijdersgemeente

Wellen -

Louis Cornitensis (76) is een overtuigd sp.a’er en noemt zichzelf “een rode”. Louis heeft de socialistische ingesteldheid meegekregen van zijn vader die vroeger in de mijn werkte en een kroost van twaalf kinderen opvoedde.

Sinds 1958 is Louis gemeenteraadslid voor de sp.a in Wellen. Hij brengt veel tijd door in het Volkshuis dat in het hartje staat van de bokkenrijdersgemeente, hier is hij zeer fier op. In het Volkshuis vervult hij ook de rol als bode van de vakbond. Dat doet hij vrijwillig. Hij voelt zich goed als hij iets kan doen voor zijn medemens. Net zoals zijn vader geeft Louis het socialistisch bloed door aan zijn zoon, Frank Cornitensis, die sinds zijn 14de lid is van de sp.a.

Ter gelegenheid van het Feest van de Arbeid in mei 2010 hield Louis een expositie over het 90-jarig bestaan van het socialisme in Wellen aan de hand van oude foto’s en pamfletten. Zijn grootste hobby is verzamelen, niet enkel oude foto’s en gadgets van de sp.a maar ook de stamboom van zijn familie. Zijn stamboom gaat terug tot 1844 en bevat zeven generaties. Hij is zeer trots en blij wanneer hij dit kan tonen aan zijn familie.

Voor zijn huis staat een kapel, deze bestaat 110 jaar. Ondanks het feit dat Louis 100% socialist is, verzorgt hij deze kapel al jaren. Elke zaterdagnamiddag maakt hij de kapel proper en zet er regelmatig verse bloemen.

Lieselotte Hansoul


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio