Jef Vervloesem: de trots van Messelbroek

Print

Jef Vervloesem: de trots van Messelbroek

Jef Vervloesem heeft een zeer bewogen leven achter de rug. Dankzij dit artikel krijg ik de kans om hem eens extra in de verf te zetten. Veel mensen beseffen gewoon niet wat Jef allemaal voor onze gemeente betekend heeft.

Schrijven is één van zijn grote passies.

Het is een manier om zijn mening te uiten. Ongeremd, rechtuit en met volle overgave. Jef is, al van kindsbeen af, geboeid door het verleden. Zijn interesse voor de actualiteit heeft hem mappen vol krantenknipsels bezorgd.

Naast deze verzameling heeft hij zelf ook twee boeken geschreven: De geschiedenis van Messelbroek in beeld en ‘t Boemelke, de trein in het land van “De Witte” en “Ernest Claes”. Deze boeken gaan helemaal terug in de tijd. Boeken boordevol oude foto’s en informatie.

Vandaag de dag blijft schrijven één van zijn grote bezigheden. Nu en dan voelt Jef het kriebelen en moet hij gewoon zijn visie neerpennen. Hij heeft een heel uitgesproken mening over het geloof en dit wordt verwerkt in zijn teksten. Zo schreef hij bv. God en de mens, het christelijk geloof in de 20ste eeuw, maar ook Ode aan mijn moeder.

Naast schrijven, zijn ook fotograferen en filmen belangrijke waarden in zijn leven. Zelf heeft hij een 300-tal video-opnames en ontelbaar veel dia’s en foto’s. Geen wonder dat hij de bijnaam Jef kodak toebedeeld kreeg. Heel wat van deze foto’s zijn terug te vinden in zijn boeken en dankzij deze heeft hij mooie trofeeën in ontvangst mogen nemen. Ook heeft hij de jaarkalender gemaakt voor Ziekenzorg in de jaren ‘80.

Kortom: Jef is een man waar ik enorm veel bewondering voor heb. 25 jaar lang was hij voorzitter van de Bond, 15 jaar voorzitter van de Gepensioneerden en 30 jaar speelde hij orgel in de kerk. Vandaag is Jef 86 jaar oud, maar is nog steeds in de fleur van zijn leven. Samen met zijn vrouw vormt hij een prachtig duo. Ze doen echt alles samen en wanneer het zonnetje schijnt, zijn ze altijd op pad met de fiets. Hopelijk ben ik, wanneer ik hun leeftijd bereik, even actief. Ze genieten van elke dag en zijn nog steeds supergelukkig samen.

Stephanie Vrancken

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio