Omer Vanstraelen: “Ik was een van hen”

Print

Omer Vanstraelen: “Ik was een van hen”

Nieuwerkerken -

Omer Vanstraelen is medeoprichter en bezieler van de missiegroep van pater Edgar Cuypers. Deze missiegroep bestaat reeds 40 jaar en steunt de ontwikkelingsprojecten van de pater in Congo en Tanzania.

Dankzij de sympathie en de hulp van vrijwel alle Nieuwerkerkenaren werd er al veel verwezenlijkt: een gehandicaptencentrum annex protheseatelier in Oicha, zonne-energievoorzieningen voor de kraaminrichting van Kinziki en een vijftal dispensaria rond Beni. Met de steun van de missiegroep en substantiële hulp van de Provincie Limburg bouwde de pater in Muungano en Tanzania een dispensarium met satellietposten in de brousse.
Samen met een aantal ondernemende moeders hielp hij een maïsmolen te realiseren. Omer gaf les aan de normaalschool van Mulo in het missiegebied van pater Cuypers. Hij voelt zich nog steeds verbonden met de vriendelijke, werkzame Wanande’s. “Ik was een van hen, zegt hij/ “Ze nodigden mij uit op al hun feesten, leerden mij hun dansen, en ze maakten zelfs een liedje over mij.”

Hanne Raymaekers


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio