Gerecht en GSM

'Gerecht vraagt info over 50.000 GSM's' (HBvL 13/03/03). Enkele jaren geleden , bij het uitbrengen van de eerste voorafbetaalde abonnementen voor GSM heb ik via deze rubrieken reeds voorspeld dat men de weg opent voor de criminelen door dit soort van abonnementen te verkopen.

Jacques Damiaens - Hasselt

Een tijdje later was er 'n bommelding ergens in Oostende via GSM (met zo'n voorafbetaalde kaart ). Het gerecht beweerdde de dader gevat te hebben via zijn GSM.Flauwekul dat konden ze toen niet en nu nog niet en ze geven het nu toch zélf toe dat ze op deze manier niets kunnen vinden !!

De dader destijds zal zijn mondje voorbij gepraat hebben en alleen dat heeft het gerecht kunnen opvangen! Geef toe we zijn wéér te laat, in het buitenland, bevoorbeeld Duitsland vangt men al jaren criminelen via de GSM.

Dat probleem, te weten wie er bij welke GSM-nummer hoort is toch eenvoudig op te lossen:laat elke voorafbetaalde kaart enkel oplaadbaar zijn via de bankrekening met een startbedrag van 0 Euro !! Dat kan via elke bancontact-automaat.

Men heeft dan tenminste een referentie waar U (lees:gerecht) zich kan wenden en die dan verantwoordelijk is voor die respectievelijke kaart .

Simpel toch ? En ik werk niet eens bij justitie.