God bless America

Tot grote ontgoocheling van de Amerikanen zijn er door de wapeninspecteurs in Irak GEEN mobiele laboratoria met chemische of biologische wapens gevonden.

Richard Achten - Diepenbeek

Er zijn GEEN ondergrondse installaties met dergelijke wapens gevonden.

Er zijn in Irak GEEN kernwapens en geen programma's of middelen om er te maken.

Wel heeft men raketten gevonden die enkele meters te ver vliegen (en Saddam heeft ze dan ook op de schroothoop gegooid).

Men begint zelfs onbemande UFO's te zien die biologische of chemische wapens zouden kunnen verspreiden.

Een mens vraagt zich af wie dergelijke verhaaltjes en (bewezen) leugens blijft verzinnen. En, wat erger is, het schijnt dat er nog wat dementerenden rondlopen die, om uiteenlopende redenen, doen alsof ze deze bullshit geloven.

De Heer Hoessein is inderdaad geen lieverdje, maat laten we niet vergeten dat de Amerikanan (in Vietnam) ook wat "insecticiden" gesproeid hebben en dat men in Hiroshima en Nagasaki ook enkele onaangename herinneringen heeft aan dit democratisch en vredelievend volk.

Laten we vervolgens ook maar stilletjesaan ophouden met het idealiseren en idoliseren van onze "bevrijders". Dezelfde "cowboys" hebben sindsdien, overal ter wereld, al meer dan 30 landen gebombardeerd (altijd wel terecht natuurlijk) ; ze hebben tal van dictatoriale regimes (inclusief Saddam) gesteund die tientallen miljoenen slachtoffers gemaakt hebben en waarbij vergeleken AL Quaeda een onschuldig hobbyclubje lijkt.

De CRUCIALE vraag blijft dus de volgende.

Als men in Irak geen verboden wapens gevonden heeft, als men niet weet waar ze zijn (want ze zijn verborgen), hoe gaat men ze dan vernietigen ?

Op welke doelwitten zullen de (tien)duizenden bommen dan gericht worden ?

Zoals altijd zullen onschuldige vrouwen, kinderen (en zelfs mannen) slachtoffer worden. En daarbij zullen dan electriciteitsinstallaties, watervoorziening, communicatiemiddelen,wegen, gebouwen enz. vernield worden ; de Amerikaanse bedrijven (o.aa. Cheney's Halliburton) kijken al likkebaardend toe in de hoop hun al dan niet gefraudeerde balansen en winstvoorspellingen aanzienlijk te verbeteren...