Vlaamse Al Jazeerah?

Wanneer de Amerikaanse geheime diensten vervalste documenten doorspelen aan Al Barradei en Hans Blix over een onbestaande transactie van verrijkt uranium tussen Niger en Irak, bewijsstukken die door de beide wapeninspekteurs publiek als vervalsingen worden afgedaan, is dat enkel voor VTM geen nieuws. (Bv wel te zien op BBC en bij RTBF )

Rob Berkmans - Achel

Noch spreekt men over het bericht dat de Amerikaanse burgerluchtvaartindustrie, in geval van een militiaire interventie, in het ergste geval verliezen voorziet tot 13 miljard dollar, een terugval van het aantal vluchten met ca 43 procent en een bijkomende werkloosheid van 70 000 mensen waaarvoor zij nu al om steun vraagt bij de VS - overheid.

Noch vernemen we iets over de toespraak van Rumsfeld die aankondigt dat het Britse leger waarschijn geen deel zal uitmaken van een interventiemacht.

Wel krijgen we beelden voorgeschoteld van een versmoord robotstemmetje in een mogelijk ondeugdelijk gasmasker en een paar mirakuleuze tenten die als bij toverslag een besmet persoon kunnen bevrijden van het nare goedje waarmee ze in aanraking zijn gekomen.

Want, zo luidt het commentaar, " De Amerikanen zijn duidelijk op alles voorbereid .

Wat een geluk voor hun, zou ik zeggen,want toen wij destijds op manoeuvers trokken, midden jaren zeventig in Duitsland, werd ons nog voornamelijk aangeraden onze kraag goed op te zetten bij een NBC alarm!

Wat ben ik blij dat er toen geen echte oorlog met de Sovjets is uitgebroken!

Heren en dames redakteurs van de nieuwsdienst, als jullie dan beslist ambiëren van een Vlaamse CNN of Al Jazeerah te worden en absoluut propaganda willen brengen, ga dan eens in de leer bij bv een Leni Riefenstahl die tenminste deze vorm van desinformatie tot in de vingertoppen beheerste en bespaar ons vooral de CD&V experts die voornamelijk meedraaien in een papegaaiencircuit dat nu al maanden de media teistert. Want de toogpraat die we die mensen konstant horen uitkramen kunnen we achter pot en pint in elk café onder de kerktoren opvangen.

En soms zijn de stamgasten daar zelfs nog beter geïnformeerd ook.

Anders gezegd: behandel uw kijkers eindelijk eens als volwassen mensen die zich echt wel een eigen mening kunnen vormen ( en die duidelijk ook hebben ) en recht hebben op ernstige en volledige informatie.

Ten andere waar de VS totaal niet op zijn voorbereid zijn , is de massale vluchtelingenstroom die nu al dreigt op gang te komen terwijl landen als Libanon al bij voorbaat hun grenzen sluiten .

De VS voorzien voor deze mensen inmiddels wel een 30 000 tenten maar geen gram levensmiddelen. ( Goddank alvast ook geen pindakaas deze keer zoals in Afganistan ).

Waarom ten andere in alle talen zwijgen over de stemmen die bij Labour over heel Engeland opgaan om een nationaal congres te houden over degene die zij nu al smalend 'Thatcher without her handbag "noemen. (Thatcher zonder haar handtas ). (Bedoeld wordt uiteraard Blair )

Maar ja, als zelfs een Amerikaanse Basis in Vilvoorde onbesproken moet blijven, terwijl die in Sint Niklaas wel uitvoerig in het nieuws komt ( omdat daar de rebellie van een SP burgemeester kan gehekeld worden?) moet er waarschijnlijk geen zand meer zijn .

Het is duidelijk dat VTM al staat te popelen om zijn beeldenoorlog te beginnen en daar moet de kijker alvast voor opgewarmd worden..

Meer over Maaseik