T-shirt KISS

Print
Als voorzitter en gitarist van de Belgische KISS- Tribute Band KISStory wens ik te reageren op alle heisa in de media in verband met de Stagiair die naar huis werd gezonden omwille van het dragen van een fout KISS-Tshirt.
Al jaar en dag wordt kiss door onwetenden bestempeld als zijnde Knights In Satans Service. Er zouden satanische teksten verborgen zitten in de muziek die je kan horen door de plaat achterste voren te draaien. De vleesgeworden monster zouden vuur spuwen en terreur zaaien. Vrouwen en dochters moeten worden opgesloten om niet verkracht te worden... Dit werd ooit door een religieuse vereniging in de states verspreid en verkondigd. Dit kan enkel in Amerika zegt men... inderdaad... maar wat we nu in de media zien tart opnieuw elke verbeelding.


KISS is een rockband die symbool staat voor The American Dream. De 4 personages binnen KISS hebben in de jaren 70 dankzij hun harde muziek, hun theatrale rockact, hun kostumes en overbekende make-up de lat gelegd van hoe een rockshow zou moeten uitzien. Hun muziek klinkt nog steeds fris, de teksten gaan over vrouwen en plezier maken. En hun make-up en kostumes maakten van gewone muzikanten vleesgeworden striphelden ala Spiderman en Superman van Marvel Comics. Een succesformule die tot op vandaag nog steeds werkt.


Nergens kan ik KISS associeren met Satanisme of het doden van babies. Het is natuurlijk een tragisch verhaal en ik voel me er ook niet goed bij dat zoiets de dag van vandaag kan gebeuren, maar iemand omwille van een KISS-tshirt de laan uitsturen is wel wat kortzichtig. Waar zijn we mee bezig? Het is ook niet zo dat ik na een optreden voor ik me ontschmink nog vlug een lijk ga opgraven en ga verorberen... Dit heeft NIKS met KISS te maken.


KISS staat gewoon voor amusenment. Wij als KISS-tribute band wil de gedachte van KISS overbrengen aan het Belgische publiek. Met een groots decor, de make-up, kostumes en special effects zorgen wij ervoor dat mensen een toffe avond beleven, een avond dat ze wellicht niet snel zullen vergeten. Een avond waarvan ze lang onthouden : "ja dat was een tof optreden"...


Op 20 Februari treedt KISStory trouwens op in de Magdalena-zaal te Brugge. Iedereen is uitgenodigd om dit mee te maken. Ook de nietkenners met oogkleppen op... tenzij die liever buiten aan de zaal KISS-tshirts komen verbranden...