Fietsersbond & Gezinsbond geven samen fietsworkshop

Met ‘Fiets(je) vaardig’ zetten de Fietsersbond en de Gezinsbond een pak gezinnen veilig op weg in het kader van de Aardig-op-weg-week 2010. In Hasselt ging de actie zondag door op het Kolonel Dusartplein. Het enthousiasme van de deelnemers was groot en de actie mag dan ook een succes genoemd worden.

liespelsmakersxios

Tijdens Fiets(je) vaardig worden er spelletjes gespeeld waarin noodzakelijke vaardigheden worden geoefend. Belangrijke vaardigheden die de kinderen ochten oefenen zijn bijvoorbeeld rond een hindernis rijden, op een smalle strook fietsen, snel en veilig stoppen, een scherpe bocht maken, achteruit kijken, enz. Er werd ook uitleg gegeven over de dode hoek bij vrachtwagens.

Zo legden we op een speelse en ontspannen manier telkens de link naar concrete verkeerssituaties. Omwille van de verkeersdrukte durven veel ouders immers niet fietsen met hun kinderen. Ze zijn, niet geheel onterecht, bang voor de veiligheid van hun kinderen in het verkeer. Ze brengen hun kinderen liever met de auto naar school omdat het voor fietsers ‘veel te gevaarlijk is met al die auto’s op de weg’. Die negatieve redenering kan je enkel doorbreken door kinderen stap voor stap te leren hoe ze zich op een veilige en efficiënte manier met de fiets kunnen verplaatsen.

Met ‘Fiets(je) vaardig’ hebben de Fietsersbond en de Gezinsbond alvast een aantal gezinnen ondergedompeld in belangrijke fietsvaardigheden en inzichten!

Lies Pelsmakers


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio