Alle dieren ster op 14de Dierenhappening

Print

Alle dieren ster op 14de Dierenhappening

Hasselt -

Het verzamelde dierenrijk zet weer zijn beste pootjes voor op de 14de editie van de Dierenhappening die van 26 tot 28 november plaatsvindt in de Grenslandhallen in Hasselt. Vorig jaar genoten meer dan 27.000 bezoekers van de bonte diversiteit aan boeiende beestjes en leuke animatie.

Ook dit jaar wordt het een feest voor alle dierenliefhebbers: inlandse en exotische dieren, tips voor verzorging en voeding van professionals, de nieuwste dierensnufjes, heel veel actie en animatie… Alle dieren zijn vedette tijdens de 14de Dierenhappening!- en dus worden de Grenslandhallen volledig omgetoverd tot een grandioos, piekfijn mega-dierenparadijs.

Actie en animatie

Grote publiekstrekker wordt het gezellige, centraal gelegen circustheater. Daar kan je permanent genieten van de meest diverse shows: circusacts, acrobatie op galopperende paarden, politiehonden in volle actie, voorstellingen dog frisbee waaraan je zelf kan deelnemen, demo’s met geleidehonden, agility oefeningen en veel meer.

In de studio kan je je verbazen over alle kunstjes die opgevoerd worden in de grote paardenpiste: demonstraties met Haflinger paarden en andere spectaculaire rassen, tot een heuse wervelende show met Andalusische paarden door de groep ‘Caballos que bailan‘, uiteraard in Spaanse klederdracht. Niet te missen, dus!

In hall 5 trekt de hondenpiste de aandacht: zo nodigen de Swinging Tails op vrijdag en zaterdag iedereen uit om te genieten van hun muzikale voorstellingen ‘dogdance’ en om zelf met je eigen viervoeter ook eens enkele pasjes te wagen. En op zondag kijk je gegarandeerd je ogen uit tijdens de Internationale Dogdancewedstrijd, met specialisten uit België, Nederland en Duitsland.

Hall 4 herbergt allerlei minder doordeweekse dieren. Ambiance verzekerd tijdens de frettenrace! Bij het ‘Limburgs Erf’ kan je prachtige watervogels bewonderen op een heuse vogelvijver. De echt exotische gasten ontdek je o.m. op de stand van de Olmense Zoo: een vervaarlijk uitziende vogelspin die over je hand wandelt, neusberen die je nieuwsgierig aanstaren, avontuur gegarandeerd! En ongetwijfeld de publiekslieveling: Suzy, de Afrikaanse olifant van Circus Malter, dien je graag meevoert op zijn imposante rug voor een ritje in de hall. Wil je liever eens op een kamelenrug of een pony rondschommelen, dan kan dat ook.

En er valt nog veel meer te beleven op de Dierenhappening! Je staat er oog in oog met vervaarlijk uitziende roofvogels, een schichtige school kleurrijke vissen of een acrobatische gekko. Wil je eens ervaren hoe het voelt om je huid door een menigte visjes te laten ‘verzorgen’? De piepkleine Gara rufa’s zijn ook dit jaar weer van de partij op de stand van De Zilverhaai, voor een deugddoende wellnessbehandeling.

Veel info

Zoals elk jaar besteedt de Dierenhappening ook veel aandacht aan het informatieve gedeelte. Zo kan je terecht bij diverse verenigingen voor allerlei weetjes over je lievelingsdier. Biologen en dierenartsen beantwoorden al je vragen over verzorging, voeding en al wat je nog wil te weten komen om het je huisdier naar de zin te maken. Kennismaken met allerlei nieuwe en leuke producten kan bij de verschillende bedrijven, die op de Dierenhappening hun assortiment voorstellen.

Praktisch

Locatie: Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel, 3500 Hasselt
Open:
vrijdag 26 november van 9.30 u tot 18 u
zaterdag 27 en zondag 28 november van 10 tot 18 u
Toegang:
volwassenen 10 euro, 3 tot 14 jaar 6 euro
gezinsticket 2 volwassenen + 2 kinderen: 28 euro
Info: www.dierenhappening.be -  014 - 26 48 41

Jo Lamers


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio