Duizendpoot

Als trouwe lezersbrieven-lezerES denk ik er reeds enkele tijd aan om iets te laten weten i.v.m. de rubriek Duizendpoot.

Mieke Kenens - Sint-Huibrechts-Lille

Uw schrijven met de oproep voor meer briefschrijfSTERS voor de rubriek " Volgens mij. ", heeft er mij toe aangezet om zelf ook eens in de pen te kruipen.

Onlangs deed ik een oproep in Duizendpoot om mijn 28 jaar-oude Nova - wafelijzer weer aan de praat ( aan het bakken ) te krijgen. De 'weerstand' was in de handel niet meer verkrijgbaar.

Tot mijn grote verbazing mocht ik vaststellen dat Duizenpoot daadwerkelijk helpt.

Niet minder dan 2O mensen waren bereid mij verder te helpen, zodat ik nu weer jaren plezier kan hebben met de wafelbak.

Ik was blij verrast zoveel gratische, welwillende en efficiënte hulp aangeboden te krijgen, in deze tijd waarvan men zegt dat mensen zo weinig voor elkaar over hebben. Onbekende mensen uit alle hoeken van onze provincie ( zowel mannen als vrouwen ) stonden mij bij met raad en daad. Ik begreep dat bij vele, net zoals bij mezelf, het wafelijzer een grote nostalgische waarde had. Praktisch allemaal stelden ze hun dierbaar wafelijzer vrijwillig ter beshikking met de woorden : " ik ben blij dat ik er U blij mee kan maken ".

Inderdaad, ik ben gelukkig, niet alleen met mijn herstelde wafelijzer, maar vooral ook met de verrassende vaststelling dat er nog zoveel menselijke warmte en dienstbaarheid bestaat in deze verkilde maatschappij.

Hiervoor ben ik dankbaar.

Aangeboden door onze partners