T-shirt Kiss

Print
T-shirt Kiss

T-shirt Kiss

Je bent jong en je wil wat
Yannick maakte hoogstens een inschattingsfout.
Een stage van een jonge stagiair, die daarenboven amper enkele uren aan de slag was, bruusk en definitief, beëindigen omwille van een inschattingsfout, druist regelrecht in tegen de eigenlijke doelstelling van een stage. Een stage dient juist om, via praktijkervaring, geleidelijk aan, de nodige kennis, houdingen en vaardigheden te ontwikkelen, die een beginnende verzorgende dient te bezitten vooraleer definitief tewerkgesteld te kunnen worden. Onder begeleiding van een ervaren personeelslid leert een stagiair een beroep en worden zowel zijn positieve punten als zijn werk- en aandachtspunten doorgenomen; de begeleiding en de reflecties dienen te gebeuren in een sfeer van veiligheid, geborgenheid en bevestiging om de stagiair groeikansen te geven. Een stage is een leerproces. Richtlijnen en uitleg omtrent, onder andere, aangewezen kleding maken eveneens deel uit van dit leerproces.
Hetgeen met Yannick gebeurde kan en mag niet!
Yannick liep voorheen stage bij vzw Nederheem, een voorziening voor personen met een handicap; hij is een jongen met niet meer of niet minder positieve punten en werk- of aandachtspunten, dan andere jonge mensen van zijn leeftijd.
Hem zeggen dat dit t-shirt niet zo een gelukkige keuze was en hem het waarom hiervan uitleggen, was het enige juiste dat moest gebeuren.
Het is dan ook maar de vraag of het t-shirt de werkelijke reden was van zijn wegzending?
Mensen, was de tijd, dat men best blonde haren en blauwe ogen had, niet voorbij?