Kosovaren in Antwerpen

Reeds meer dan een jaar zwerft een Kosovaarse vluchtelinge met haar twee kinderen, een jongetje van 2 en een meisje van 6 door Antwerpen. Ze leven van voedselresten die ze in vuilnisbakken vinden, slapen in kerkportieken of onder bruggen. Ze zijn vuil en ondervoed. Ze kunnen nergens terecht en geen organisatie kan hen helpen want de vrouw heeft zeker geen papieren. Van het OCMW tot de Daklozenvereniging, niemand helpt.

Thomas Triphon - Antwerpen

Dat vind ik echt schandalig. Criminelen hebben een beter lot.

Heeft het voortdurend contact met alle ellende van de mensen van het OCMW en de Daklozenvereniging hen tot robotten gemaakt, die met puntjes op de i de wetten naleven, vervreemd van al het menselijke.

Zijn wij zulke onmensen geworden dat wij dit toelaten? Er is ook een antwoord dat steeds hetzelfde klinkt: 'er is geen geld!'.

Waarvoor betalen wij dan belastingen? Toch niet voor dat legertje politici dat maar aanzwelt en wiens grote zorg erin bestaat commissies en sub-commissies in het leven te roepen om nieuwe politieke vriendjes aan een job te helpen, niet voor geldwolven zoals Schouppe die een afscheidspremie van 2 miljoen euro krijgt in plaats van hem met die som te beboeten voor zijn slecht beleid.