Doorgelicht

Het zal nooit goed zijn. HBvL 01.03.03.

Michel Cremers - Zonhoven

Dat de journalist één van de intimi van de premier is, blijkt uit de persoonlijke details in de verslaggeving. Nu is daar niets mis mee, zolang de journalist zich maar bewust blijft dat hij met zijn job van journalist bezig is. En dat de journalist nog al eens de pedalen van objectiviteit verliest, bewijst volgend zinnetje :" Laten we vooral correct blijven".

Dus had ik verwacht dat hij niet alleen het wierookvat over Verhofstadt zou laten zwaaien, maar ook enkele vervelende stijlkenmerken van de regeringsleider in de kijker zou plaatsen.

Bijvoorbeeld de dictatoriale trekjes van de jeune premier, zoals het onder druk zetten van de pers, het optreden bij de aanhouding van Jahjah. Zijn vele leugens, waarbij hij smalend doorgaat als de sprookjesfiguur, Pinokkio. Niets daarvan in deze doorlichting.

Nochtans betekent een doorlichting, iemand tekenen ten voeten uit, ook met zijn gebreken. Bij een doorlichting, een scan in het ziekenhuis kan je ook niets verdoezelen.

Wat het beleid van de premier betreft, kan iedereen vaststellen dat hij met het verwezenlijken van zijn voornaamste optie, namelijk de actieve welvaartstaat, grandioos is mislukt. Zij die nog werk hebben, werken niet langer dan vier jaar geleden.

Op dit ogenblik zijn er nog meer werklozen dan bij de aanvang van de legislatuur. In politieke praatprogramma's valt het ook steevast op dat deze regering met alles tegelijk bezig is. niets geraakt af. Denk daar bij maar aan de politiehervorming.

Nu stelt de premier zijn 60 punten, uit zijn open brief aan de burgers, voor als een contract met de burger.

Een éénzijdig contract zonder clausules, advocaat-premier Verhofstadt beseft beter dan wie ook wat zo'n contract waard is.

Anders gezegd :" Nu is het publiek even, tot 18 mei aanstaande, de klant van de politiek. Na vervaldatum zal het publiek zeker niet koning zijn.

Daarom voor de lezers van deze brief volgende bedenking : Klaag niet om wat u niet kunt verhelpen. Probeer te verhelpen wat u doet klagen !

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer