Vredesmanifestatie

In eerste instantie deed het me plezier via het radionieuws te vernemen dat Jos Geysels, de grote baas van Agalev, de verdediging van de aangehouden vredesmanifestanten in Melsele op zich nam. Dat iemand als Jos, toch dikbetaald door de gemeenschap en hoog op de maatschappelijke ladder, zich niet schroomt om zijn vrije zondagmorgen op te offeren ter verdediging van enkele simpele betogers strekt hem tot eer. Maar als Jos er de vrijheid van meningsuiting en het recht op betogen bijhaalt gaat hij mijns inziens een brug te ver. Democratisch recht strekt zich volgens Jos immers niet uit over het hele politieke spectrum maar alleen maar in zijn linkse richting .

Remie Timmers - Houthalen-Helchteren

Is hij inderdaad niet steeds de eerste om moord en brand te schreeuwen als er een manifestatie van de tegenovergestelde zijde plaatsvindt? Is hij niet de eerste om er het gerecht bij te roepen om andersgezinde manifestaties te laten verbieden? Is hij niet de eerste om zijn linkse beroepsbetogers op te roepen om herrie te gaan schoppen? Nochtans gaan deze manifestaties meestal in alle vreedzaamheid door. Totdat het linkse (wat dikwijls hetzelfde is als het groene) gespuis opduikt en de poppen aan het dansen gaan.

Inderdaad, laat ons voorzichtig zijn met deze wolven in schaapsvacht, deze linkse strekking binnen Agalev die de overhand binnen deze partij gehaald heeft en zich hoe langer hoe meer afkeert van de oorspronkelijke groene beweging. Laat ons voorzichtig zijn met deze verzuurde fundamentalisten die er enkel op uit zijn om onze samenleving te hervormen naar hun eigen simplistische en ondemocratische gedachtegoed. En de zich als superdemocraat voordoende Jos Geysels is daar de aanvoerder van

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer