Het achtste Mirakel op het Kadettenplein

Print

Het achtste Mirakel op het Kadettenplein

Hasselt -

In het programma-overzicht van de Virga Jessefeesten vinden we ook het toneelgezelschap ‘De Banneuxkes’ terug. Het gezelschap dat ontstond op 15 maart 1993 heeft al heel wat op zijn palmares gespeeld onder het voorzitterschap van Wim Reyskens (de champetter in het openluchtmuseum Bokrijk , de Belleman  of Kerstman) die de fakkel terug heeft overgegeven aan Jan Dierckx.

Wim legt zich tegenwoordig toe op het schrijven van en acteren in toneelstukken. Voor deze editie van de Virga Jessefeesten schreef hij im ‘Het 8ste Mirakel van Hasselt’, dat in het programma-overzicht staat vermeld als ‘De Verrijzenis van de Virga Jesse’.

Het verhaal speelt in de jaren1920. In een gezin is de vader aan de drank. Miserie en armoede zijn het gevolg maar gelukkig zijn er vrienden die willen helpen om de vader op het goede pad te brengen… Maar dat loopt uit de hand, en dan verschijnt de Virga Jesse die haar zoveelste mirakel doet in Hasselt, het achtste.

De Banneuxkes spelen in openlucht op het Kadettenplein op 16, 17, 19, 23, 24  en 26 augustus, telkens om 20, 21 en 22 uur. De toegang is gratis.

www.banneuxkes.be

Jean-Pierre Valkeneers


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio